kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Črnomelj – v ospredju so večji projekti

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
27.02.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje poročali o nedavni seji črnomaljskih svetnikov in predstavili še nekaj drugih aktualnih vsebin.

Črnomaljski svetniki so največ časa namenili prvi obravnavi letošnjega proračuna. Župan Andrej Kavšek je ob tem izpostavil največje naložbe v občini. To so Osnovni šoli Loka in Dragatuš, Otroški vrtec Loka, gradnja kanalizacijskih omrežij v Kanižarici, Vinici in v Črnomlju, dograditev Zdravstvenega doma Črnomelj ter ureditev infrastrukture v največji poslovni coni v Beli krajini – v Trisu v Kanižarici. Predstavil je tudi, kako daleč je projekt osnovne šole Loka.

Poročamo tudi o Nejcu Županu z Dolenjega Vrhpolja pri Šentjerneju, ki išče osebnega asistenta oziroma asistentko. 29-letni bolnik z mišično atrofijo, si želi 8 urne pomoči, še najbolj pa prijetne družbe in po možnosti veliko šahiranja. Včeraj smo ga vprašali, kako uspešen je bil pri tem iskanju, pa nam je med drugim povedal: »Odziv je bil neverjeten in sem zdaj v veliki dilemi, koga izbrati. Z vsemi kandidati sem se že srečal in pogovoril, zdaj pa je pred mano težka naloga, da sprejmem končno odločitev!« Več o asistenci, pa tudi o komunikacijskem dodatku, v tokratni oddaji »S Krko naokoli«.

Opozarjamo tudi na pasti, ki v začetku motoristične sezone prežijo na motoriste. Agencija za varnost prometa bo 18. marca tako začela nacionalno preventivno akcijo za večjo varnost motoristov, ki bo trajala vse do 31. marca s ciljem opozoriti motoriste, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in voznih razmer.

Ena od tem je tudi slab zrak v Novem mestu. Agencija RS za okolje namreč v tej dolenjski prestolnici, ki po številu preseganj dnevne mejne koncentracije trdnih delcev PM10 v zunanjem zraku sodi med najbolj obremenjena slovenska mesta, od sredine januarja okrepljeno meri kakovost zraka. Meritve bodo izvajali do 10. aprila, omenjene delce pa, da bi določili njihov izvor, kemijsko analizirali.

In še dobrodelni akciji, ki jo je 24. januarja začelo Območno združenje Rdečega križa Metlika. Zbirajo namreč denar za nakup avtomobila, ki bo prilagojen za prevoz 6-letnega Gala Gradišarja iz Metlike, dečka s cerebralno paralizo 4. stopnje. Okvirna vrednost takšnega novega in predelanega vozila je 24.000 evrov, z nedavnim koncertom »Stopimo skupaj« pa so uspeli zbrati že več kot 8 tisoč evrov. Galu in njegovi družini lahko pomagamo vse do 1.maja, ko bo akcija zaključena. Pomaga lahko vsak z denarnim prispevkom na TRR, št. 02994-0019199751 (pri NLB), s pripisom »za Gala«.

Oddajo »S Krko naokoli« sem pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 27.02.2019

Oddaja "S Krko naokoli"