otroci, igra, Svet24.si

»Dajte otroku nagobčnik in ga pošljite po kosti«

maternica Dobra karma

Kar občutimo v maternici, nas zaznamuje za ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 7. decembra

moški in ženska Svet24.si

Alarm: nam grozi kolaps sistema skrbi za ...

denar Dobra karma

Denar in duhovnost z roko v roki – seveda!

ana-dolar Njena.si

Ana in Roman sta se ločila

tanja balabanić Njena.si

Na Kmetiji dobila tisto, po kar je prišla

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O festivalu, dobrodelnosti in "letalu, ki bo šlo po cesti"

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
02.08.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo se danes potepali po Kostelu, Metliki, Zalogu, Dolenjskih Toplicah, Novem mestu in na koncu smo bili še v Brežicah.

Castle Kolpa Music Festivala je letos k sodelovanju povabil številne bolj ali manj prepoznavne glasbene goste in ustvarjalce. Med njimi je 20 DJ-jev in 30 skupin, ki vse do nedelje gosti pravi glasbeni spektakel za mlade in mlade po srcu. Nekateri tam poleg glasbenih užitkov preživljajo tudi popoln odklop v festivalskem kampu in spoznavajo neokrnjeno naravo Kostela in okoliških zaselkov in vasi.

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika že trinajsto leto zapored izvajajo akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem v občini pri nakupu šolskih potrebščin. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona - lani 40-evrskega - prejmejo starši otrok iz socialno šibkih družin. Bon na ime otroka lahko starši tudi letos unovčijo v trgovini Partner v Metliki vse do konca avgusta in to izključno za šolske potrebščine.

Pa smo pri Zalogu, kjer je pred dvema letoma zagorelo. Odpadke s pogorišča v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži bo Kostak začel odvažati 19. tega meseca. Z državo je bila namreč podpisana pogodba, vredna nekaj manj kot 1,49 milijona evrov.

Noč med 5. in 6. avgustom se bo z gotovostjo zapisala v zgodovino naše mlade države. V družinskem podjetju FerroČrtalič, kjer že več kot 55 let razvijajo in proizvajajo stroje za površinsko obdelavo, bodo namreč poskrbeli za nepozabno popestritev dogajanja na slovenskih cestah. S ponedeljka na torek ponoči se bo zgodil najbrž najbolj nenavaden izredni prevoz v zgodovini samostojne Slovenije. Tudi o tem poročamo.

Vrhovno sodišče je sojenje nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju zaradi zaposlitve podžupanje, preneslo na Okrajno sodišče v Novem mestu. Zakaj, boste slišali v oddaji »S Krko naokoli«.

Ob koncu oddaje pa še o Festivalu stare glasbe Seviqc Brežice, ki se letos začenja 14.avgusta v Hudičevem turnu v Soteski z nastopom italijanskega lutnjarja Simoneja Vallerotondo. V avgustu bo skupno 5 koncertov v občinah Brežice, Dolenjske Toplice in Slovenska Bistrica, novost pa bodo organizirani prevozi na različna prizorišča iz Zagreba in Ljubljane in nazaj.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o festivalu, dobrodelnosti in letalu, ki bo šlo po cesti: 02.08.2019

Oddaja SKN o festivalu, dobrodelnosti in letalu, ki bo šlo po cesti