reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Intimno s slikarjem in adrenalinsko o dirki

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo bili tokrat v Novem mestu in v Krškem. Nastal je pogovor »zelo intimno z Jožetom Kotarjem«, objavljamo pa tudi prispevek o spidveju in dirki, ki bo jutri v vsej svoji podobi hrupa in veselja zavzela krški stadion Matije Gubca.

Novomeški slikar Jože Kotar je bil v našem studiu pred mikrofonom precej intimno izprašan. V Novem mestu že 20 let ni imel samostojne razstave, pa tudi sicer Novo mesto do njegovega ustvarjanja ne goji ravno odnos, ki bi si ga zaslužil, saj je med drugim kar 49-krat mednarodno nagrajeni slikar. Obožuje Piran, kjer je pogost gost in francoski Antibes, s katerim pa čuti posebno vez. In kaj pa ga tu, na novomeškem Bregu, kjer ima atelje, sploh še zadržuje? Kakšen pomen pa so imele v njegovem življenju ženske? Kaj pri ženski najprej opazi? Se hitro zaljubi? Je zdaj v obdobju čustvenega ravnovesja? Ali pa, kdaj je bil v življenju najbolj prizadet? S temi in še mnogimi drugimi vprašanji je Kotar odlično opravil.

V drugem delu oddaje pa bo beseda tekla o spidveju in o dirki, ki se jutri obeta na stadionu Matije Gubca v Krškem. Pred mikrofon smo povabili tudi tri predstavnike Slovenije, sicer člane AMD kluba Krško - Matica Ivačiča, Denisa Štojsa in Jerneja Hriberška.

Predsednik AMD kluba Krško Gregor Žigante je spregovoril o letošnji organizaciji, pa tudi o načrtih kluba v novi sezoni.

Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 13.09.2019

SKN - Intimno z Jožetom Kotarjem in adrenalinsko o spidvej dirki v Krškem