Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Svet24.si

Alfi bo prvič po 50 letih silvestrovo prebil doma

zlomljeno srce Dobra karma

Kako pozdraviti zlomljeno srce? To je 5 idej!

Watson in Kiko Svet24.si

FOTO: Kiku zaradi raka amputirali nogo, njegov ...

juric2 Foto_preckanje enega izmed mnogih vototokov na severnem polotoku Svet24.si

Prej bi spila urin kot nujno zalogo vode

torta Dobra karma

12 astro znakov: kaj naj jedo in čemu se naj ...

ana-dolar Njena.si

Ana in Roman sta se ločila

tanja balabanić Njena.si

Na Kmetiji dobila tisto, po kar je prišla

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Iz Škocjana, z Mirne in iz Bele krajine

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.06.2019 13:30

V Oddaji »S Krko naokoli« smo danes poročali o različnih vsebinah, saj smo bili v občinah Škocjan in Mirna, pa tudi v Beli krajini.

Iz Škocjana poročamo o bližajoči se gradnji približno dvokilometrskega osrednjega kanalizacijskega voda do krajevne čistilne naprave v Dobruški vasi. To naj bi začeli še ta mesec, naložba v manjkajoči kanalizacijski vod v Dolnji Stari vasi pa bo občino skupaj z davkom stala nekaj manj kot 800.000 evrov.

Občinski svet Občine Mirna je na nedavni redni seji sklenil, da bo Vrtec Deteljica, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna, dobil nov, osmi oddelek. Zakaj tako in koliko otrok lahko kljub temu ostane pred vrati, pa v oddaji »S Krko naokoli«.

Odšli smo še v Belo krajino, kjer je Črnomelj zaradi problematike ilegalnih prehodov prejšnji teden gostil notranjega ministra, srečal pa se je tudi z županom Andrejem Kavškom, ki je med drugim sprejel tudi skupino prostovoljcev, ki tako ali drugače pomagajo pomoči potrebnim v občini.

Oddajo smo zaključili turistično. V Deželi belih brez, ki jo je lani obiskalo skoraj 35.000 turistov, kar je skoraj 17 odstotkov več kot predlani, so pred novo turistično sezono pripravili več novosti, ponudniki prenočitev oz. tamkajšnji kampi, glampingi, turistične kmetije in drugi pa prenavljajo in dopolnjujejo svojo ponudbo.

O vsem tem pa podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.06.2019

SKN