Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Iz Škocjana, z Mirne in iz Bele krajine

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.06.2019 13:30

V Oddaji »S Krko naokoli« smo danes poročali o različnih vsebinah, saj smo bili v občinah Škocjan in Mirna, pa tudi v Beli krajini.

Iz Škocjana poročamo o bližajoči se gradnji približno dvokilometrskega osrednjega kanalizacijskega voda do krajevne čistilne naprave v Dobruški vasi. To naj bi začeli še ta mesec, naložba v manjkajoči kanalizacijski vod v Dolnji Stari vasi pa bo občino skupaj z davkom stala nekaj manj kot 800.000 evrov.

Občinski svet Občine Mirna je na nedavni redni seji sklenil, da bo Vrtec Deteljica, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna, dobil nov, osmi oddelek. Zakaj tako in koliko otrok lahko kljub temu ostane pred vrati, pa v oddaji »S Krko naokoli«.

Odšli smo še v Belo krajino, kjer je Črnomelj zaradi problematike ilegalnih prehodov prejšnji teden gostil notranjega ministra, srečal pa se je tudi z županom Andrejem Kavškom, ki je med drugim sprejel tudi skupino prostovoljcev, ki tako ali drugače pomagajo pomoči potrebnim v občini.

Oddajo smo zaključili turistično. V Deželi belih brez, ki jo je lani obiskalo skoraj 35.000 turistov, kar je skoraj 17 odstotkov več kot predlani, so pred novo turistično sezono pripravili več novosti, ponudniki prenočitev oz. tamkajšnji kampi, glampingi, turistične kmetije in drugi pa prenavljajo in dopolnjujejo svojo ponudbo.

O vsem tem pa podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 03.06.2019

SKN