Prijatelji Svet24.si

Se vračajo Prijatelji?

opravljanje Dobra karma

Nova epidemija: obrekovanje in obremenjevanje s ...

meghan-see Svet24.si

FOTO: V 17 mesecih več kot prepolovila svojo ...

cisterna, viadukt malence Svet24.si

Znano, zakaj je tovornjak prebil ograjo in padel z...

Alfi Nipič ponovno hospitaliziran Dobra karma

Bolnemu Alfiju Nipiču 16.000 Slovencev izrazilo ...

RENE ŠANTIĆ Njena.si

Razkrili, kakšen fotograf je v resnici Rene ...

Gašper Rifelj Njena.si

Gašper Rifelj sporočil žalostno novico

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Med balinarji, portreti, nagrajenci in med mladimi inovatorji

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.10.2019 11:55

Današnja oddaja je mozaična, vanjo pa smo umestili kar nekaj zanimivih dogodkov minulih dni.

V Semiču smo nedavno bili na prireditvi obujanja spominov. Športno društvo Kot namreč vsako leto pripravi turnir v balinanju na balinišču pri tamkajšnji železniški postaji. Letos so ga med drugim posvetili preminulim članom in članicam in na turnir povabili ekipe iz Semiča, Črnomlja in z Uršnih sel. O balinišču, kjer je bilo srečanje, in o zmagovalcih turnirja je spregovoril tudi predsednik Športnega društva Kot Anton Bukovec

V Kulturnem domu v Straži pa so minuli četrtek odprli razstavo portretov avtorja Andreja Blažona. Tudi mi smo bili tam. Sicer pa naj vam povemo, da si jo lahko ogledate vse do konca tega meseca.

Projekta Športni center Trebelno in dozidava šole ter Velodrom in atletska dvorana pri Novem mestu sta na petkovi podelitvi strokovnih priznanj Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije prejela dva od štirih zlatih svinčnikov za odlično realizacijo. Marjan Zupanc je projektant novomeškega projekta v Češči vasi, Mojca Gregorski pa trebelskega. Zakaj je bil na primer trebelski projekt tako všeč komisiji, poročamo v naši oddaji.

Nagrado pa je prejel tudi trebanjski Trimo in sicer nagrado Big see interior design award v kategoriji »Prostorske intervencije/razstave« za ureditev njihovega razstavnega prostora za mednarodnem sejmu BAU v Münchnu. Idejo sta prispevali Trimovi arhitektki Mojca Šavnik in Špela Lokar, ki sta projekt predstavili v okviru Meseca oblikovanja in festivala arhitekture v Ljubljani, podrobneje o tem pa v naši oddaji.

V Črnomlju se je minuli vikend v sklopu projekta »Mladim se dogaja«, ki ga financira agencija Spirit Slovenija, zaključil prvi Podjetniški vikend za mlade. Kateri projekti so bili najbolj inovativni in tudi nagrajeni, poslušajte v oddaji »S Krko naokoli«, s katero smo se ustavili še na nekaterih dogodkih.

O vsem v današnjem radijskem potepu, ki ga je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.10.2019

Razstava Andreja Blažona, Zlati svinčnik, Trimo, Podjetniški inkubator, ZVVS, Partizanske bolnišnice, Zmaj 2019