900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Multimedijci s Šolskega centra NM s številnimi uspehi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.06.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes spregovorili o izjemnih uspehih multimedijske ekipe Šolskega centra Novo mesto.

Gostje v studiu so bili ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Boris Plut ter ekipa multimedijcev – mentor Dejan Čurk in dva dijaka Žiga Povhe in Anže Potočar.

Omenjena šola Šolskega centra Novo mesto na področju multimedije in projektnega dela zagotovo predstavlja vrh v državnem merilu. Eden najbolj svežih uspehov te šole je uvrstitev na olimpijado v podjetniškem izzivu. Njihov dijak Žiga Povhe je član zmagovalne ekipe, ki bo odšla v ZDA na omenjeno olimpijado. Pred dnevi so na šoli odprli posebej laboratorij v sklopu projekta Scidrom makerspace – tudi o tem je tekla beseda, tako kot o številnih drugih uspehih.

Z mentorjem multimedijskega krožka Dejanom Čurkom pa smo predstavili nekaj njihovih najodmevnejših projektov. Kot je dejal Čurk, je krožek zadnja leta prerastel v projekt, saj ekipa v sodelovanju s TV Slovenija sodeluje zlasti na področju športnih prenosov, pa tudi drugih »posebnih« dogodkov. Med drugim so sodelovali pri Emi, med najbolj svežimi in odmevnimi projekti v zadnjem času pa je zagotovo prenos evropskega prvenstva v kajaku na Soči.

Anže, ki namerava multimedijo tudi študirati, in Žiga, ki se je uvrstil na olimpijado, sta spregovorila tudi, kako dijaki sodelujejo, kako se lotevajo posameznih projektov, kaj jim terensko delo prinaša, vprašali pa smo ju tudi kje vidita svojo prihodnost?

Ravnatelj Plut je predstavil še projekt SCiDROM, ko so pred leti javnost navdušili s tako imenovano pametno gnezdilnico, potem pa so se lotili še podprojektov očala za slepe, pametno mesto in tako naprej. Povedal nam je tudi, kako je z umestitvijo takšnih projektov kasneje v prakso oz. v življenje in na kakšen način te projekte tudi denarno pokrijejo.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.06.2019

Medijci o uspehih na ŠC NM