32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

IMG_0364 Njena.si

Zakaj si je Nika Zorjan lase obarvala v roza?

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Na Pumpnci z akvareli Urške Juršič in še kje

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo različnim temam, ob koncu pa se ustavimo še na novomeški Pumpnci, na razstavi akvarelov Urške Juršič – Uri.

Za uvod smo izvedeli, da je medobčinski projekt suhokranjskega vodovoda skoraj v celoti nared. Poročali smo tudi iz Posavja, ki sta ga nedavno obiskala državna sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša in Jože Podgoršek. V Leskovcu pri Krškem sta se namreč udeležila sestanka o namakanju in potrebah po črpališčih, obiskala sta krško podjetje Evrosad, tamkajšnje vodno črpališče in nasade ter zelenjadarsko kmetijo Turk v naselju Brod v Podbočju.

V Beli krajini smo bili v Črnomlju na podpisu pogodbe za izgradnjo in ureditev igrišča v Dobličah. Igrišče bo nastalo v sklopu projekta ''Igrišče znanja in druženja v Dobličah'', ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja. Pobudniki projekta je bila Krajevna skupnost Dobliče.

Še o enem projektu smo spregovorili – tokrat posavskem. Občina Krško je že v minulem letu začela z dozidavo in rekonstrukcijo OŠ Koprivnica. In kaj imajo še v načrtih?

Ob koncu oddaje pa smo se vrnili še v Novo mesto in se ustavili na obrežju reke Krke na vse bolj priljubljeni in preurejeni Pumpnci. V torek so tam odprli razstavo avtorice Urške Juršič UriKuri. Na prostem je obiskovalcem na ogled postavila del svojega ustvarjanja – akvarele. Sicer pa je Urška ženska mnogih talentov – z njo se je za naš radio pogovarjala kar njena sestra.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji: 18.07.2019

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji