7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O čistilni akciji, obnovi semiške cerkve in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.03.2019 14:01

V današnji oddaji »S Krko naokoli« smo se spregovorili med prispevki v Semiču, Novem mestu, Mirni Peči in v Krškem, nekaj besed pa smo namenili tudi slovitemu Klevevžu.

Za uvod smo izpostavili obnovno cerkve Sv. Štefana v Semiči, ki jo nameravajo končati leta 2021 in s tem proslaviti 200-letnico posvetitve cerkve. Ker cerkev obnavljajo pretežno s prostovoljnimi prispevki, donatorskim denarjem in delom prostovoljcev, bodo 14.aprila ob 16. in ob 19.uri v KC Semič pripravili dobrodelni koncert, finančno pa računajo tudi na podporo križniškega reda.

Druga tema v oddaji sta bili čistilni akciji. Ena je bila v Mirni Peči, druga pa v Novem mestu, ki sta jo v sodelovanju s prostovoljci in občinama pripravila v Novem mestu novomeška Komunala, v Mirni Peči pa Lovska Lovska družina. K mikrofonu smo povabili tako novomeškega župana Gregorja Macedonija kot tudi predsednico sveta KS Drska, ki je le ena od številnih sodelujočih krajevnih skupnosti v tej akciji.

Spregovorili smo še o današnjem Svetovnem dnevu žil, ki so ga obeležili v novomeški bolnišnici in se ustavili še v Krškem, na županovem sprejemu športnic in športnikov v občini.

V sklepnem delu oddaje smo gostili še Nejca Gazvodo, ki je bil gost na literarnem popoldnevu Literarne sekcije Snovanja in ob koncu oddaje spregovorili še o dogajanju in prepirih okoli Klevevža, kjer se, kot vse kaže, dogajajo čudne kupčije.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 25.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"