Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O čistilni akciji, obnovi semiške cerkve in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.03.2019 14:01

V današnji oddaji »S Krko naokoli« smo se spregovorili med prispevki v Semiču, Novem mestu, Mirni Peči in v Krškem, nekaj besed pa smo namenili tudi slovitemu Klevevžu.

Za uvod smo izpostavili obnovno cerkve Sv. Štefana v Semiči, ki jo nameravajo končati leta 2021 in s tem proslaviti 200-letnico posvetitve cerkve. Ker cerkev obnavljajo pretežno s prostovoljnimi prispevki, donatorskim denarjem in delom prostovoljcev, bodo 14.aprila ob 16. in ob 19.uri v KC Semič pripravili dobrodelni koncert, finančno pa računajo tudi na podporo križniškega reda.

Druga tema v oddaji sta bili čistilni akciji. Ena je bila v Mirni Peči, druga pa v Novem mestu, ki sta jo v sodelovanju s prostovoljci in občinama pripravila v Novem mestu novomeška Komunala, v Mirni Peči pa Lovska Lovska družina. K mikrofonu smo povabili tako novomeškega župana Gregorja Macedonija kot tudi predsednico sveta KS Drska, ki je le ena od številnih sodelujočih krajevnih skupnosti v tej akciji.

Spregovorili smo še o današnjem Svetovnem dnevu žil, ki so ga obeležili v novomeški bolnišnici in se ustavili še v Krškem, na županovem sprejemu športnic in športnikov v občini.

V sklepnem delu oddaje smo gostili še Nejca Gazvodo, ki je bil gost na literarnem popoldnevu Literarne sekcije Snovanja in ob koncu oddaje spregovorili še o dogajanju in prepirih okoli Klevevža, kjer se, kot vse kaže, dogajajo čudne kupčije.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 25.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"