Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Festivalu urbanega dogajanja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.05.2019 13:30

V Oddaji »S Krko naokoli« danes gostimo Francija Judeža, koordinatorja sobotnega dogajanja na novomeškem Festivalu urbanega dogajanja.

V Novem mestu se tako prvič pod skupno streho predstavljajo posamezni dogodki, ki so prej potekali ločeno, precej obogateni, povezani in umeščeni v izjemen prostor prenovljenega Glavnega trga. Že zjutraj bodo na eni od starejših hiš v mestnem jedru začeli ustvarjati grafitarji, ki bodo na fasado naslikali karikature teh velikih tako ali drugače povezanih z Novim mestom. To bodo Dragotin Kette, Janez Trdina in Leon Štukelj.

Sledilo bo plesno tekmovanje v breakdancu, ki ga pripravlja Plesni studio Novo mesto z naslovom »Bitka za Novo mesto«. Plesalci breakdanca iz vse Slovenije se bodo skozi dan merili v izvedbi vratolomnih akrobacij, najboljši pa bo na koncu domov odnesel naslov prvaka Novega mesta. Vse skupaj se bo začelo ob 10.uri dopoldne.

Dogajanje se bo popoldne ob 14.uri nadaljevalo na tako imenovanem Urban' GIN Festivalu. Na festivalu bodo slovenski »destilarji« pripravljali koktejle in svoje izvirne različice trenutno verjetno najbolj priljubljene mešane pijače.

Mesto bodo obiskale tudi tri mestne godbe – iz Novega mesta, Kostanjevice na Krki in iz hrvaške Petrovine, ne bo manjkalo pa niti izvrstne kulinarične ponudbe.

Sobotni večer pa se bo na prenovljenem Glavnem trgu v Novem mestu spremenil v nostalgično Diskoteko na trgu. Obiskovalci bodo lahko zaplesali na prostem v ritmih disko glasbe. Na trgu se bosta pridružila Matthew Z in Matteo Kunst, DJ-ja, ki bosta obiskovalce s svojim glasbenim izborom popeljala v 90. leta prejšnjega stoletja ter na prelom tisočletja. Matthew Z je že vrsto let sinonim za odlično zabavo, naj bo to v ljubljanskem Cirkusu, drugih klubih po Sloveniji ali na Collegiumovih potovanjih. Matteo Kunst pa je Novomeščan, ki je svoje izkušnje nabiral na eni izmed najbolj vročih party destinacij, otoku Pagu, kjer je bil rezident kluba Papaya. V minulih letih je bil stalni gost Spring Break festivalov, že več let pa je tudi gostitelj enega najbolj priljubljenih ljubljanskih klubskih večerov, dogodka Tutti Frutti v klubu Cirkus.

O vsem dogajanju v sklopu Festivala urbanega dogajanja – vstopnine ne bo – pa več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli" o Festivalu urbanega dogajanja: 30.05.2019

Pogovor s Francijem Judežem o Festivalu urbanega dogajanja