19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O HE Mokrice in ostalih temah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
15.04.2019 13:40

V oddaji »S Krko naokoli« je bila osrednja tema odločitev Upravnega sodišča glede gradnje projekta HE Mokrice, poročali pa smo tudi o drugih temah.

Tako smo za uvod poročali o nedavno odprti razstavi Vere Stanković, ki so jo v petek odprli v lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki z naslovom Trans-formacije ali Poslovilna zabava, ki si jo lahko ogledate še do 9.junija. Poročali smo tudi o delu in načrtih Galerije Božidar Jakac, ki jo vodi direktor Goran Milovanović in tudi z nedavno odprte razstave v mali dvorani Dolenjskega muzeja v Novem mestu. Avtorja razstave – kustosinja Dolenjskega muzeja Petra Stipančić in arheolog Rafko Urankar sta jo naslovila Na dobri poti. Na ogled so namreč arheološke izkopanine zadnjih dveh let, ki so jih našli ob prenovi novomeškega mestnega središča.

Spregovorili smo tudi o pomenu čebel, ki se ga vsi premalo zavedamo, saj smo bili na Pislakovem dnevu oz. tradicionalnem letnem srečanju Strokovnega združenja profesionalnih čebelarjev.

Oddajo pa smo končali v Posavju, od koder smo podrobneje poročali o odločitvi Upravnega sodišča, ki je ugodilo pritožbi Društva za proučevanje rib Slovenije in lani izdano okoljevarstveno soglasje vrnilo v vnovičen postopek. To pomeni nove zastoje pri projektu HE Mokrice.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 15.04.2019