Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Knobleharjevem letu in o delu v novomeški občini

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.01.2019 13:30

V oddajo »S Krko naokoli« smo danes umestili dve pomembni temi. Knobleharjevo leto v Škocjanu in o načrtih novomeškega župana v novem štiriletnem mandatu.

Letošnje leto so v občini Škocjan poimenovali Knobleharjevo leto, saj bo v znamenjuu 200 letnice rojstva tega slovenskega misijonarja in raziskovalca, ki se je rodil v Škocjanu, deloval pa zlasti v Afriki v Egiptu in Sudanu, kjer ga je zanimalo vse, kar mu je prekrižalo pot.

V Novem mestu pa smo bili tokrat na prvi obsežnejši novinarski konferenci župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija, ki je predstavil projekte in način dela v novem štiriletnem mandatu. Ekipi se bo pridružila še podžupanja – tako da bo župan odslej deloval z okrepljeno ekipo dveh nepoklicnih podžupanov in poklicne podžupanje. To bo Sara Draškovič, ki je z Macedonijem že sodelovala v njegovem prvem mandatu, potem pa za kratek čas odšla v zasebni sektor. Macedoni bo nadaljeval tudi s programskimi sveti, saj se je tovrstna praksa iz njegovega prvega mandata izkazala za dobro odločitev. Glede oblikovanja nove koalicije je povedal, da bo podrobnosti predstavil prihodnji teden. Ob imenovanju novega občinskega sveta je sicer že dejal, da koalicijske pogodbe ne bodo sklepali in bodo podobno kot v prejšnjem mandatu skušali doseči sporazum o programskem sodelovanju, h kateremu so povabili širok krog svetniških list. Je pa novinarjem predstavil tudi potek večjih projektov – prenovo Glavnega trga, gradnjo parkirišč, glede ugotovljenih nepravilnosti pri projektu Hidravlične izboljšave Dolenjske je spregovoril o aktivnostih občine, ki argumentirano želi dokazati svoj prav, nekaj besed je namenil prenovi Narodnega doma, pa gradnji večnamenske poti oz. Levičnikove ceste v Novem mestu in pojasnil »zastoje« v projektu prenove novomeške ulice Drska.

Več pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 10.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"