Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novi ambulanti v Mirni Peči in še o čem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.01.2019 15:19

V oddaji »S Krko naokoli« tudi danes poročamo o različnih temah, med drugim o tradicionalnem večeru FS Dragatuš, ki ga bodo to soboto ponovili in pa o novi ambulanti v Mirni Peči.

Med drugim smo bili na ocenjevanju kruha in kvašenih izdelkov. Kdo je spekel najboljši kruh izmed sedemdeset izdelkov, ki jih je ocenila stroga strokovna žirija? Predstavljamo tudi brezplačen priročnik za svojce z demenco z naslovom »RES je, potrebujemo pomoč«. Napisan in izdan je z namenom pomagati vsem, ki potrebujejo in iščejo znanje za skupno življenje z ljudmi z demenco in je del procesa, ki vodi v spreminjanje razmišljanja, ravnanja in odnosa do ljudi z demenco. Kot so nam sporočili iz društva, imajo na voljo tudi dve mobilni številki svetovalnega telefona. Ob ponedeljkih, sredah in petkih med 10. in 12.uro ter popoldne med 16. in 18. jih lahko pokličete na številko 041 694 360, ob torkih in petkih pa med 10. in 12. tudi na številko 031 294 540. Tam lahko dobite tudi vse informacije v zvezi s priročnikom.

Spregovorili smo tudi o letošnjih dela prostih dnevih. Kar 12 jih bo, precej več pa, če boste pametno načrtovali svoj dopust. Še nekaj besed smo namenili Sv. Trem kraljem in se spomnili koledovanja, obiskali pa smo tudi 28. tradicionalni celovečerni predpraznični nastop Folklorne skupine Semič. Ponovili ga bodo to soboto, saj je za prvega v semiški kulturni dvorani zmanjkalo vstopnic.

Oddajo smo zaključili v Mirni Peči, kjer so skupaj z Zdravstvenim domom Novo mesto slovesno odprli nove prostore dodatnega programa družinske medicine, referenčne ambulante in preventivnih programov.

Podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 08.01.2019