image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeški bolnišnici in o črnem močerilu

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
01.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje poročali o poslovanju in načrtih novomeške bolnišnice, spoznali pa smo tudi belokrajskega endemita – črno človeško ribico. Pa še nekaj drugih tem smo nanizali.

Splošna bolnišnica Novo mesto je po interventnem sanacijskem vložku lani vnovič poslovala s poslovnim presežkom. Po interventnem sanacijskem vložku nekaj manj kot 4,4 milijona evrov, so lansko leto končali z nekaj manj kot 400 tisoč evri presežka.

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo so v sklopu meseca varne rabe interneta pripravili delavnico z naslovom »Kaj Google ve o meni?« Udeleženci so spoznali številne pasti, ki jih nastavlja globalni svet informacij in tudi, kako jih premagati.

V Krškem je tamkajšnja družba Savaprojekt pred kratkim gostila Bavarce. Šlo je za udeležence dvoletnega programa za izobraževanje inženirjev in arhitektov, ki ga na Bavarskem izvajata Ministrstvo za bivanje, gradbeništvo in transport ter Ministrstvo za okolje in potrošništvo.

Ustavili smo se tudi v občini Šmarješke Toplice, kjer so z današnjim dnem dobili tudi podžupana. To je postal dolgoletni občinski svetnik iz Zbur Franc Anderlič.

V zadnjem delu oddaje pa smo spregovorili o tem, kako bodo v Beli krajini varovali življenjski prostor črne človeške ribice.

Več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 01.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"