Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeških drevesih, seji, uspehih in o posavskih projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična.

Poročamo o tem, da je iz metliških svetniških klopi prišla pobuda za začetek gradnje metliške obvoznice, največ časa pa so svetniki sicer namenili varnostnim razmeram na območju občine.

Z ortopedskega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto prihaja še ena novica o izjemnem dosežku. Ni še minilo teden dni, odkar so tam postavili nov mejnik na področju ortopedije, ko so opravili prvo endoprotezo kolka v okviru 24-urne hospitalne obravnave, že premikajo meje še korak dlje. Zdaj so namreč izvedli še prvo endoprotezo kolena v okviru enodnevne hospitalne obravnave.

V Posavju bodo oktobra začeli partnerski projekt vključevanja otrok in odraslih s posebnimi potrebami, ki so ga poimenovali Inkluzija otrok in odraslih Pegas. Dobrih 180.000 evrov vreden projekt bodo v okviru strategije lokalnega razvoja na turistični kmetiji Zevnik v Čatežu ob Savi, kjer med drugim skrbijo za več kot 20 konjev, poskrbeli za otroke in odrasle s posebnimi potrebami in jim tako ponudili brezplačno bivanje z dejavnostmi, ki se odvijajo na kmetiji. Prek skrbi za konje, z ježo, delovno pomočjo, delavnicami, s tabori, šolo v naravi in z drugimi dejavnostmi, nameravajo svoje varovance in uporabnike povezati z redno dejavnostjo na kmetiji ter tako spodbuditi spontano in neobvezno socializacijo.

V organizaciji novomeškega Rdečega križa bo letošnje poletje na Debelem rtiču preživelo 230 otrok, 201 na zdravstvenem in 29 na socialnem letovanju in to v dveh izmenah po 7 dni. Kdo skrbi zanje in kako preživljajo teden dni počitnic ob morju, pa v oddaji »S Krko naokoli«.

Drugi del našega potepanja po regiji bomo v celoti namenili ureditvi novomeškega Marofa in včerajšnji občinski seji novomeških svetnikov.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o drevoredu in vsebinah na Marofu, podražitvah, ... 12.07.2019

Oddaja SKN o drevoredu in vsebinah na Marofu, podražitvah, ...