reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Novomeških likovnih dnevih in nekaterih investicijah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.12.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim temama, predvsem pa se bomo ustavili na nedavnem odprtju razstave ob 15-letnici Novomeških likovnih dnevov.

Poročali smo torej o retrospektivni razstavi, ki si jo še do 1.februarja lahko ogledate v Galeriji Dolenjskega muzeja in v Jakčevem domu. Odprtje razstave 105-tih del prav toliko avtorjev so pospremili z multivizijsko predstavo, ki jo je pripravil eden od udeležencev zadnje likovne kolonije, glasbenik in fotograf Lado Jakša.

Škofijska Karitas Novo mesto, ki pokriva območje jugovzhodne Slovenije in letno z različno pomočjo v povprečju pomaga približno 10.000 ljudem, je v mansardi škofijskega Baragovega doma v novomeškem Šmihelu pred dnevi dobila nove prostore. Tudi o tem več v današnji vsebini.

V Novem mestu naj bi stekla prva dela za ureditev območja gradišča Marof, na katerega vrhnjem platoju ležijo ostanki mogočne prazgodovinske naselbine oz. gradišča. Kaj vse bodo postorili, v oddaji »S Krko naokoli«, v kateri bomo poročali še o razmerah v novomeškem Zdravstvenem domu in radijski potep sklenili v Gabrju, kjer so dobili preurejeno vaško središče z avtobusnim postajališčem in obračališčem na stičišču ulice Šumeči potok ter Portoroške ceste. Mestna občina Novo mesto je za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 190.000 evrov in vse stroške pokrila sama.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 06.12.2019

Novomeški likovni dnevi, Karitas Novo mesto, Marof, Gabrje