vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 24. marca

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O otroških parlamentih, markacijah,…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
04.03.2019 13:30

V tokratni oddaji bomo spregovorili o več različnih temah - o preventivni akciji Varnostni pas, pa o otroških parlamentih, skupščini markacistov Dolenjske in Bele krajine in o pohodu po Jurčičevi poti.

V oddaji »S Krko naokoli« smo v uvodu spregovorili o nacionalni preventivni akciji Varnostni pas, ki jo pripravlja republiška agencija za varnost prometa, v sodelovanju s policijo. Zagotovo je zanimiv podatek iz študije, ki jo je pred časom predstavila omenjena agencija, da bi lahko dosledna uporaba varnostnega pasu v povprečju vsako leto rešila kar 10 življenj. A več v prvem delu oddaje.

V nadaljevanju bomo spregovorili o dveh otroških parlamentih – v Črnomlju in v Novem mestu. Kako je sodelovati pri odločanju o pomembnih temah, kot je na primer letošnja o šolstvu in šolskem sistemu, bodo spregovorili tudi mladi parlamentarci.

Nekaj besed smo namenili še skupščini, ki so jo imeli markacisti Dolenjske in Bele krajine in o delovanju markacistov v naši regiji, ustavili pa smo se še na pohodu po Jurčičevi poti, ki se ga je letos udeležilo več kot 7 tisoč pohodnikov. Pogovarjali smo se tudi z domačin iz Višnje Gore Pavlom Groznikom, ki ve o 12-kilometrski pohodni poti veliko povedati.

Več pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 04.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"