image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O slovesnosti ob odprtju prenovljenega novomeškega jedra

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.05.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes govorili o Noči nakupov in o osrednji prireditvi ob odprtju prenovljenega mestnega jedra.

V studiu oddaje so bili gostje Ana Petančič iz Zavoda Grem v mesto, predsednica Pihalnega orkestra Krka Aleksandra Pavlič in Dejan Hrovatič iz Mešanega pevskega zbora Pomlad. Tako PO Krka kot MePZ Pomlad sta k sodelovanju povabila vrsto novomeških glasbenih zasedb, s katerimi bodo občinstvu na velikem otvoritvenem odru predstavili bogato zakladnico prirejenih skladb, ki sta jih napisala Alenka Podpečan za Pomladnike in Lojze Kranjčan za pihalce.

V prenovljeno mestno jedro se bo v petek zagotovo spet zgrnila množica obiskovalcev, ki bodo lahko občudovali novo podobo Glavnega trga in Rozmanove ulice in v že 10. Noči nakupov ugodneje kupovali v mestnih trgovinah, se družili na mestnih ulicah in uživali na terasah novomeških gostinskih lokalov, ali pa se sprehodili med stojnicami in drugo ulično ponudbo.

Glavni trg bo v petek razigran že dopoldne, ko bodo med 9. in 12.uro mestni trg napolnili otroci novomeških vrtcev. Likovno bodo ustvarjali, plesali in peli. Od 18.do 23.ure bo Noč nakupov, osrednji del programa pa se bo začel ob 19.uri, na velikem odru med Glavnim trgom in Rozmanovo ulico, ko Mestna občina Novo mesto pripravlja slovesnost ob uradnem odprtju prenovljenega mestnega središča. Osrednje glasbene točke bosta izvedla Pihalni orkester Krka in Mešani pevski zbora Pomlad z gosti. To bodo novomeške zasedbe Generator, Generacija Rudolfovo, Društvo mrtvih pesnikov in Županova torta ter Dan D. Ekipa Šolskega centra za gostinstvo in turizem bo spekla torto velikanko, ki jo bodo na prizorišče prinesle zgodovinske osebnosti našega mesta v spremstvu župana Gregorja Macedonija, prireditev pa bosta povezovala Jani Muhič in Renata Mikec.

Več pa v oddaji »S Krko naokoli«.

Oddaja "S Krko naokoli", 08.05.2019

Z gosti o odprtju prenovljenega mesta in o 10. Noči nakupov tudi v oddaji SKN