Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O sporih na krških nogometnih zelenicah

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.01.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat nekaj besed namenili sporom med Nogometno šolo Krško in Nogometnim klubom Krško. Razlog naj bi bil denar UEFA, namenjen delovanju šol.

Gre za znesek okoli 207 tisoč evrov, ki pa si ga je – večino – prisvojil klub za pokrivanje finančne luknje, ki naj bi po trditvah vodstva šole nastala zaradi negospodarnega ravnanja v članski selekciji. V šoli trdijo, da klub želi šolo uničiti, v klubu pa, da želi šola »prevzeti« klub. Če se bodo takšni spori nadaljevali, zagotovo ne bodo v korist posavskega nogometa, ki naj bi leta 2022 praznoval 100-letnico delovanja. Nogometni klub Krško bo svoje poslovanje in načrte delovanja in sanacije poslovanja predstavil na današnji skupščini, kjer pa zna priti do zapletov, saj naj bi bilo spornih 31 volilnih glasov, ki jih je klub – po mnenju vodstva šole, trenerjev, sveta staršev in še nekaterih – pridobil »kar tako«. Bo spor prišel celo na sodišče?

Več v oddaji »S Krko naokoli«, ki sta jo pripravila novinar Dolenjskega lista Boris Blaič na terenu in avtorice oddaje Renate Mikec.

Oddaja SKN: 25.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"