Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O zaloških odpadkih, NEK-u, naložbah in projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo več različnim temam.

Poročamo o tem, da je Višje sodišče v primeru 67-letnega Ivana Mikca s Svetega vrha pri Mokronogu pritrdilo prvostopenjskemu sodišču, ki mu je za poskus umora žene prisodilo deset let zapora. Obtoženi je 5. maja lani v ženo, ki je spala in ni mogla slutiti moževe namere, potisnil goreč vzglavnik, da je dobila opekline po obrazu, vratu in prsnem košu. Hude opekline po glavi je pri tem dobil tudi sam storilec in bil zato tudi nekaj dni v komi.

Občina Črnomelj, ki sodeluje pri projektu skupne čezmejne operativne enote zaščite in reševanja Hitro Slovenija-Hrvaška, je z nosilcem projekta, s sosednjim hrvaškim mestom Duga Resa, podpisala sporazum o vzajemni pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč, zlasti ob morebitnih poplavah in potresih. Ta predvideva dolgoročno sodelovanje in čezmejno organizacijo skupnih vaj civilne zaščite.

V Žužemberku so v okviru praznovanja občinskega praznika odprli novozgrajeni osrednji občinski otroški vrtec Sonček. Za naložbo, vredno dobre tri milijone evrov, bo približno 570.000 evrov občina pridobila iz Eko sklada. Otroci se bodo v novi vrtec vselili z novim šolskim letom.

V Nuklearni elektrarni Krško, kjer so po odločitvi o dolgoročnem obratovanju elektrarne in po katastrofalnih dogodkih na Japonskem začeli program varnostne nadgradnje, so tega do zdaj izvedli dobro polovico. Program, ki vključuje vgradnjo dodatnih varnostnih sistemov in uvaja pasivne rešitve, nameravajo končati predvidoma do konca leta 2021.

Krški Kostak je pred približno mesecem dni z državo sklenil pogodbo o interventnem odvozu komunalne odpadne embalaže iz obalno-kraške, primorsko-notranjske in iz dela osrednjeslovenske statistične regije za skupno dobrih 198 tisoč 800 evrov. V tem delu naj bi odpeljal 1657 ton nakopičene embalaže. Medtem sta si posel odvoza odpadne komunalne embalaže iz dela osrednjeslovenske regije v skupni vrednosti 414.000 evrov razdelila Kostak in Gorenje Surovina, cena za tono odpadkov pa je 131,40 evra. Enako ceno je Kostak postavil za odvoz odpadne komunalne embalaže z jugovzhodnega dela države.

Da bodo tudi odpadke s pogorišča pred skoraj dvema letoma pogorele podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži končno res začeli odvažati, pa je ob robu nedavnega obiska v Kočevju potrdil tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o zaloških odpadkih, neku, projektih in obsodbi: 16.07.2019

Oddaja SKN o zaloških odpadkih, neku, projektih in obsodbi