reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Ob 45-letnici podjetja Tabakum

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v goste povabili direktorja družinskega podjetja Tabakum. Goce Tasev, sin ustanovitelja Blaža Taseva, je spregovoril o 45-letni zgodovini uspešno prehojene poti.

Zgodba o uspehu, ki se je začela s prihodom 16-letnega Blaža Taseva v Slovenijo, je najprej rodila ljubezen do akumulatorjev, kasneje pa se je ta razvijala, poglabljala, širila in danes se Tabakum lahko pohvali z vrsto dobavitelji kmetijske in vrtne opreme iz vsega sveta.

Goce je spregovoril o svojih spominih na podjetništvo v družini, na očeta, ki mu je že zelo zgodaj vcepil odgovoren odnos do dela in življenja na sploh. Pa tudi o humanitarnosti, ki je ves čas spremljala podjetniško dejavnost Tabakuma.

Goce Tasev je razkril tudi, kakšen odnos z očetom gojita danes in kako je na modernejši pristop k podjetništvu vplivalo tako očetovo znanje kot osebne izkušnje in tudi šolanje. S sogovornikom smo razkrili tudi odnos družine do očetovih korenin, saj ga je otroštvo v Makedoniji zaznamovalo za vse življenje. Tudi Blaževo naslednjo generacijo.

In prav prizvok makedonije bo slišati tudi na osrednji slovesnosti ob 45-letnici podjetja Tabakum, ki bo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, jutri, 12. septembra, ob 18.uri.

Več o podjetju, njegovih vzponih in najtežjih obdobjih, pa tudi o spominih na »takrat«, v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 11.09.2019

Direktor Tabakuma Goce Tasev ob 45-letnici podjetja