miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od ekstremnega kolesarjenja do nematerialnega življenja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
09.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat predstavili tri teme: Zakaj so v Kočevju morali sklicati izredno občinsko sejo, kako je Matjaž Golob prekolesaril Slovenijo in kako Viljem Gogala že leta živi v povsem nematerialnem svetu.

Najprej smo bili torej v Kočevju, kjer so na izredni seji prejšnji teden govorili o varnostnih razmerah v tej občini. Svetniki od različnih institucij zahtevajo takojšnje ukrepanje.

Novomeški rekreativni kolesar Matjaž Golob je uspešno opravil svoj podvig. Z namenom osveščanja o celiakiji je v dveh tednih prekolesaril 3.000 km in obiskal vseh 212 slovenskih občin. Vas zanima, kaj ga motivira, da vedno znova pripelje do cilja?

In še eno zanimivo zgodbo predstavljamo. V Knjižnici Mirana Jarca je bil nedavno poseben gost Viljem Gogala, ki je predstavil prav tako posebno knjigo. Svetovni popotnik se je pred leti umaknil iz materialnega svet, v katerem ne potrebuje denarja. Izkušnje na svojih popotniških poteh je predstavil v svoji knjigi Potopis: Popotniško zorenje Viljema Gogale. Gre za popotnika posebne vrste, ki nima bančnega računa, potuje brez denarja, na svoji poti pa se ne ozira na to, kje bo prespal, kaj bo jedel in kako bo oblečen. Po izobrazbi pravnik in magister sociologije je preromal večino evropskih romarskih poti in in spletal posebne vezi z lastnim življenjem in posebnimi izkušnjami. Več o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 09.09.2019

O kriminalu v Kočevju, pa tudi o podvigu Matjaža Goloba in o svetovnem popotniku Viljemu Gogali