opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

klyie jenner Svet24.si

Kylie bo prodala večinski delež svojega ...

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Od vojske do zdravstva

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
31.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes predstavili kar nekaj različnih vsebin. Bili smo v novomeški vojašnici, med drugim pa poročamo pa tudi o pomanjkanju osebnih zdravnikov v trebanjskem zdravstvenem domu.

V Medgeneracijskem dnevnem centru aktivnosti Hiša sožitja, ki deluje v okviru Društva upokojencev Novo mesto, v času počitnic organizirajo Poletne aktivnosti. Eno takšnih so imeli včeraj v novomeški vojašnici Franca Uršiča v Bršljinu. Pri organizaciji razgibanega dneva aktivnosti jim je pomagal štabni vodnik Slovenske vojske in inštruktor na šoli za podčastnike Andrej Cimerman, ki je organiziral športno orientacijo.

Kostanjeviško Osnovno šolo Jožeta Gorjupa obnavljajo in energetsko sanirajo, kar naj bi bilo nared do konca poletnih počitnic, manjša dela v starem delu šole in v njeni okolici, pa se bodo najverjetneje zavlekla še v september. A na šoli pravijo, da se bodo prilagodili.

V občini Šentjernej bodo avgusta praznovali občinski praznik – Jernejevo in ob tej priložnosti podelili tudi občinske nagrade. Letošnji dobitniki so Betka Luštek, Mešani pevski zbor Vlaste Tavčar in Društvo šentjernejska konjenica.

Občina Trebnje bo v sodelovanju s tamkajšnjim Društvom upokojencev in Zavodom zlata mreža izpeljala projekt Prostofer, ki ga bodo začeli jutri. Z brezplačnimi prevozi bodo pomagali starejšim v občini, ki so pogosto odrezani od nujno potrebnih storitev. Tako imenovani prostoferji bodo na voljo od jutri dalje ob delovnikih med 8. in 16.uro, najmanj dva dni pred želenim prevozom pa se morajo uporabniki, starejši od 65 let, naročiti na brezplačni številki 080 10 10.

Tudi ob koncu oddaje smo ostali v občini Trebnje, kjer pa se – tako kot drugod po državi, soočajo s težavami zaradi pomanjkanja zdravnikov. Kaj vse so že postorili, da do tega ne bi prišlo, poročamo v današnjem radijskem potepu.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN od vojske do zdravja: 31.07.2019

Oddaja SKN od vojske do zdravja