image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

meghan markle Svet24.si

Nov šok za mlado mamico Meghan

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Slike Alojza Konca na vseh koncih sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat gostili akademskega slikarja in pedagoga likovne umetnosti Alojza Konca iz Sevnice.

Prijeten sogovornik je profesor likovnega pouka na brežiški gimnaziji, sicer pa likovni umetnik, čigar dela so v zasebnih zbirkah širom sveta. V začetku svoje kariere je bil modni kreator v ekipi sevniške Jutranjke. Delal je našitke za otroška oblačila. Potem pa ga je pot zanesla v prosveto, kjer je še danes. Poučuje namreč na brežiški gimnaziji.

Do svojih dijakov in izjemen pristop – najprej pohvala, potem priporočila oz. nasveti, kako bi bilo lahko bolje. Ves čas živi in ustvarja v Sevnici, zadnja leta pa večinoma razstavlja na skupinskih razstavah. Obožuje barve, ki so njegova značilnost. Krajina, narava, včasih tudi tiste podrobnosti, ki jih običajen »sprehajalec« ne opazi, najdejo svoje mesto na Končevih slikah. V zadnjem obdobju se veliko posveča abstrahiranju, vsa leta pa ga kot slikarja prevzemata olje in akvarel.

Več o njegovem odnosu do poučevanja in o slikarstvu pa v pogovoru za oddajo »S Krko naokoli«. Z akademskim slikarjem Alojzom Koncem, tudi članom Društva likovnih umetnikov Dolenjske, se je pogovarjala Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 06.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"