vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 24. marca

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Slike Alojza Konca na vseh koncih sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat gostili akademskega slikarja in pedagoga likovne umetnosti Alojza Konca iz Sevnice.

Prijeten sogovornik je profesor likovnega pouka na brežiški gimnaziji, sicer pa likovni umetnik, čigar dela so v zasebnih zbirkah širom sveta. V začetku svoje kariere je bil modni kreator v ekipi sevniške Jutranjke. Delal je našitke za otroška oblačila. Potem pa ga je pot zanesla v prosveto, kjer je še danes. Poučuje namreč na brežiški gimnaziji.

Do svojih dijakov in izjemen pristop – najprej pohvala, potem priporočila oz. nasveti, kako bi bilo lahko bolje. Ves čas živi in ustvarja v Sevnici, zadnja leta pa večinoma razstavlja na skupinskih razstavah. Obožuje barve, ki so njegova značilnost. Krajina, narava, včasih tudi tiste podrobnosti, ki jih običajen »sprehajalec« ne opazi, najdejo svoje mesto na Končevih slikah. V zadnjem obdobju se veliko posveča abstrahiranju, vsa leta pa ga kot slikarja prevzemata olje in akvarel.

Več o njegovem odnosu do poučevanja in o slikarstvu pa v pogovoru za oddajo »S Krko naokoli«. Z akademskim slikarjem Alojzom Koncem, tudi članom Društva likovnih umetnikov Dolenjske, se je pogovarjala Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 06.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"