horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 19. septembra

zmago jelinčič, monika zupanc jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič po razhodu v tožbo, da bi ...

dreamstime_m_62120301 Svet24.si

4 glavne skrbi, ki ženskam ponoči ne dajo spati

davo karničar Svet24.si

»Razmišljamo, kako bi pomagali Karničarjevi ...

profimedia-0314221941 Odkrito.si

Napadi panike in kako jih preprečiti

ljfw 6 Njena.si

Izbranka Bizovičarja pokazala svojo ljubezen

ljubezen-na-vasi Njena.si

Zorka se je zaročila! Zasluga gre šovu Ljubezen ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Slike Alojza Konca na vseh koncih sveta

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat gostili akademskega slikarja in pedagoga likovne umetnosti Alojza Konca iz Sevnice.

Prijeten sogovornik je profesor likovnega pouka na brežiški gimnaziji, sicer pa likovni umetnik, čigar dela so v zasebnih zbirkah širom sveta. V začetku svoje kariere je bil modni kreator v ekipi sevniške Jutranjke. Delal je našitke za otroška oblačila. Potem pa ga je pot zanesla v prosveto, kjer je še danes. Poučuje namreč na brežiški gimnaziji.

Do svojih dijakov in izjemen pristop – najprej pohvala, potem priporočila oz. nasveti, kako bi bilo lahko bolje. Ves čas živi in ustvarja v Sevnici, zadnja leta pa večinoma razstavlja na skupinskih razstavah. Obožuje barve, ki so njegova značilnost. Krajina, narava, včasih tudi tiste podrobnosti, ki jih običajen »sprehajalec« ne opazi, najdejo svoje mesto na Končevih slikah. V zadnjem obdobju se veliko posveča abstrahiranju, vsa leta pa ga kot slikarja prevzemata olje in akvarel.

Več o njegovem odnosu do poučevanja in o slikarstvu pa v pogovoru za oddajo »S Krko naokoli«. Z akademskim slikarjem Alojzom Koncem, tudi članom Društva likovnih umetnikov Dolenjske, se je pogovarjala Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 06.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"