Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): V Novem mestu slovesno na predvečer kulturnega praznika

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
30.01.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v ospredje postavili bližajoči se koncert na predvečer kulturnega praznika, s katerim se bo občinstvu v Novem mestu tradicionalno predstavil Simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine.

Pod vodstvom dirigenta Mira Sajeta bo to spet prava glasbena poslastica, ki so jo tokrat naslovili »Sredi te reke časi hitijo«. Ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine in vodja projekta Matija Slak je povedal, da bosta koncertni večer obogatila tudi dva solista - novomeška pevka in študentka graške jazzovske akademije Ana Čop in mladi večkrat mednarodno nagrajeni oboist Tevž Kupljenik. Del vsebine bodo sestavljali tudi literarno-glasbeni in plesni vložki, pri izvedbi katerih bodo sodelovali člani Mladinskega društva Goga Gimnazije Novo mesto, novomeškega Folklornega društva Kres in plesalci Plesnega centra Dolenjske. V novomeški športni dvorani Marof bo koncert na predvečer slovenskega kulturnega praznika, torej 7.februarja ob 19.uri.

Sicer pa smo o odnosu do kulture spregovorili tudi z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem, ki je povedal, koliko denarja občina letno nameni kulturi iz proračuna oz. z razpisi, kaj meni o profesionalni in tudi ljubiteljski kulturi v občini, razkril pa je tudi, kako pogosto sam obišče prireditve in katere zvrsti kulture so mu najbližje, oz. kje najbolj uživa.

To je vsebina osrednjega dela današnje oddaje, uvodoma pa smo se posvetili še dvema dogodkoma. Na Fakulteti za informacijske študije je bilo v ponedeljek tekmovanje mladih upov. Gre za tradicionalno, 4. tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce. V oddaji poročamo, koliko tekmovalcev se je pomerilo in kdo so bili najboljši. V Galeriji Krka v Ločni v Novem mestu smo bili na odprtju razstave slik koroškega slikarja in pesnika Stojana Špegla, ki je na ogled še do 1.februarja.

Prisluhnite oddaji »S Krko naokoli« avtorice Renate Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 30.01.2019

Oddaja "S Krko naokoli"