Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Slovenija Ljubljana/Novo mesto

Maraton nadzora hitrosti umiril promet, a brez kršitev ni šlo

Piše: STA

Čas objave:
04.04.2019 18:31

Maraton nadzora hitrosti, ki je v sredo potekal na 611 lokacijah po vsej Sloveniji, je po navedbah policije dosegel svoj namen, saj se je promet po državi umiril, slovenske ceste pa ta dan niso zahtevale življenja. Popolnoma brez kršitev kljub vsemu ni šlo, saj so policisti ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, od tega največ v naseljih.

Kot so danes sporočili s policije, so policisti v sredo izdali plačilni nalog 446 voznikom, 221 voznikov pa lahko pričakuje, da jim bo plačilni nalog oziroma obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti poslano po pošti.

Skupno 93 tujim voznikom so izrekli globo, ki so jo ti plačali na kraju, kjer so jih ustavili. Zoper dva voznika so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, sto voznikov pa so za manjše prekoračitve hitrosti le opozorili.

Policisti so največ prekoračitev hitrosti ugotovili v naseljih, in sicer kar 584. Na cestah izven naselja so ugotovili 166, na avtocestah pa 112 prekoračitev hitrosti.


Nekateri vozniki so s svojim neodgovornim početjem resno ogrožali svoja življenja in življenja drugih ljudi. Eden je v naselju vozil skoraj 130 kilometrov na uro, drugemu pa so na avtocesti namerili nekaj manj kot 200 kilometrov na uro povprečne hitrosti.

"Čeprav so bile aktivnosti napovedane in celo objavljene lokacije meritev hitrosti, so policisti obravnavali nekaj višjih prekoračitev hitrosti, ki kažejo na povsem neodgovorno ravnanje posameznih voznikov," poudarjajo na policiji.

Kljub temu ugotavljajo, da je imela akcija pozitiven učinek, saj je po vsej državi promet potekal umirjeno, večina voznikov pa je vozila v skladu z omejitvami hitrosti.

V sredo so policisti obravnavali dve prometni nesreči, v kateri sta se dva kolesarja težje telesno poškodovala, in štiri prometne nesreče, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale (dva kolesarja, voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila).