Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

1. Rokvičev memorial FIDE mojstru Samu Štajnerju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.01.2013 21:40

V nedeljo je v Mladinskem centru Brežice potekal 1. hitropotezni turnir v spomin članu Šahovskega kluba Brežice Vladetu Rokviču, ki je bil eden glavnih nosilcev članske ekipe Brežic, ki se je tudi po njegovi zaslugi leta 2005, ko je igral na 1.plošči, po kar nekaj letih ponovno prebila v 2.člansko ligo, v kateri tekmuje še danes.

Turnir je potekal mirno in v duhu fair playa,med 13 udeleženci je zanesljivo zmagal Samo Štajner (ŠK Triglav Krško) pred Jožetom Volčanškom in Dragom Kolarjem (oba ŠK Brežice). Med osnovnošolci je bila najboljša Ana Urbanč (ŠK Šmarje pri Jelšah), pred Aljo Baškovec in Klemnom Zupančičem (oba ŠK Triglav Krško).

Vladetova družina je velikodušno prispevala lepe in velike pokale, pogostila udeležence s krofi in pijačo, pripravila je tudi življenjepis, v katerem smo izvedeli za zanimive in smešne anekdote iz Vladetovega življenja, slišali smo pa tudi njegove modre šahovske nasvete, ki lahko pridejo prav tudi najboljšim šahistom.


Za prav posebno vzdušje je poskrbel njegov vnuk Filip, ki je odprl turnir s prvo potezo in podelil pokale in medalje najboljšim. Šahovski klub Brežice se najlepše zahvaljuje družini Rokvič za vse prispevano, v prihodnje pa verjamemo, da bo turnir postal tradicionalen in prepoznaven tudi širše kot samo v Posavju.