Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Mirna

4 zmage za Mirnčane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.10.2012 15:34

18. mednarodni badmintonski turnir TEM Junior & Youth International Slovenia 2012 je zaključen. Prireditelj, Badmintonski klub Mirna zadovoljen z izvedbo in z doseženimi rezultati. Domači igralci so zabeleži štiri zmage – Mitja Šemrov v dvojicah, Julija Kolenc v dvojicah in Ema Cizelj med posameznicami in v dvojicah.

Domači gledalci so največ pričakovali od Mitje Šemrova v kategoriji do 19 let, ki je štela tudi za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico. A je bil Ruben Jille v četrtfinalu premočan, v igri mešanih parov sta se s Kajo Stankovič poslovila v polfinalu, v dvojicah pa sta z Avstrijcem Simonom Rebhandlom osvojila tako želeno prvo mesto. V mlajših kategorijah je šlo skoraj vse po pričakovanjih – štiri polfinala v kategoriji do 13 let (Anej Cizelj je med posamezniki in v dvojicah osvojil tretje mesto, Julija Kolenc je bila med posameznicami tretja, v dvojicah pa je zmagala) ter štiri polfinala v kategoriji do 15 let (Domen Laznik je bil med posamezniki tretji, Ema Cizelj je zmagala med posameznicami in v igri dvojic, kjer je Nika Arih s partnerico osvojila tretje mesto).

„Najprej bi pohvalil vse moje igralce, naše igralce, saj so se letos zelo potrudili. Mislim, da se je pripravljalno obdobje, ki smo ga opravili poleti, zelo dobro obrestovalo. Je pa to dobra popotnica za naslednje mednarodno tekmovanje, ki bo od 8. do 10. novembra na Slovaškem,“ je nastope mirnskih badmintonistov ocenil novi glavni trener Tadej Jezernik.


Da so tovrstni športni dogodki promocija Mirne, je prepričan domači župan Dušan Skerbiš: „Vsak dogodek doprinese k temu, da se pokaže organizacijsko sposobnost posameznikov v občini Mirna in da to prepoznavnost ponesemo tudi širom ne samo po Sloveniji, temveč tudi v tujino, kajti badminton je na Mirni prepoznaven, tako kot so prepoznavni skoki in še vrsta drugih športnih aktivnost. In z zadovoljstvom lahko rečem, da lje tudi letošnji turnir odlično uspel.“

Dusan Skerbis o uspehu turnirja.mp3


Tadej Jezernik o nastopih Mirncanov na turnirju.mp3