900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Adria Mobil prva, Kump 3. v Pokalu Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.11.2012 14:40

Kolesarska zveza Slovenije je podelila priznanja za najboljše v točkovanju dirk za Pokal Slovenije ter Pokalu Alpe Adria za mlajše kategorije.

Med ekipami je Adria Mobil že četrto zaporedno sezono prejela lovoriko za najboljšo v Sloveniji, z 896 osvojenimi točkami je prehitela drugo uvrščeno Savo Kranj (709 točk) ter tretje uvrščen KD Rog – Radenska KD življenje (677 točk).

Med posamezniki v članski kategoriji je slavil Kristjan Koren (Liquigas) 579 točk, ki je v tesnem boju premagal Janija Brajkoviča (563 točk) in kolesarja Adrie Mobil Marka Kumpa 484 točk.

Pri starejših mladincih so bili najbolj uspešni kolesarji Save s svetovnim prvakom Matejem Mohoričem na čelu. David Per (Adria Mobil) je zasedel tretje mesto, ravno tako je bila Adria Mobil med ekipami tretja.
Kolesarji Adrie Mobil so bili najbolj uspešni v kategoriji mlajših mladincev, saj so bili ekipno prvi. Med posamezniki je Luka Pajek dosegel največ točk, drugi je bil Jon Božič. Med dečki je v kategoriji dečkov A največ točk zbral Mitja Zupančič (Adria Mobil), pri B-jevcih je bil najboljši Luka Sagadin (Perutnina Ptuj), Aljaž Jarc (Adria Mobil) je bil četrti. Najboljši pri najmlajših dečkih C je bil Jan Bevc (Adria Mobil).

Mlajši mladinci in dečki A in B so tekmovali še v Pokalu Alpe Adria, kjer so štele štiri dirke (06.05 - Knittelfeld-Stiria, 03.06 – Wolkemarrkt, 15.07 - Carnia-Sella Nevea, 25.08 –Okoli Grma- Novo mesto). Med mlajšimi mladinci je zmagal Andrea Verardo (S.C.Fontanafredda) pred kolesarjema Adrie Mobil Luko Pajkom in Jonom Božičem. Ekipno je zmagal Hit Casinos pred Adrio Mobil. Pri dečkih A je zmagal Simone Quargnal (Team Isonzo-Cicistica Pieris), Mitja Zupančič in Uroš Šmajdek sta bila sedmi oziroma deseti.