mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Adria Mobil tudi brez Kumpa naprej

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.03.2013 18:25

Kolesarji novomeškega Adrie Mobila so bili štiri leta zapored razglašeni za najboljšo kolesarsko ekipo v Sloveniji, to nameravajo postati tudi petič.

Čeprav so letos pomladili ekipo, jim optimizma ne manjka, zavedajo pa se, da bodo morali do uspehov na drugačen način kot lani, ko je bilo vse podrejeno sprintu in posledično Marku Kumpu.

Kump jih je pred letošnjo sezono zapustil, se podal v profesionalne vode, pravega naslednika pa zaenkrat nimajo.

"Lani je bila za nas enkratna sezona, ki jo bo težko ponoviti. Lani smo nizali zmage, to bi si želeli tudi letos, a bomo morali izbrati drugačno taktiko. Lani smo vse taktične zamisli večinoma prilagajali Kumpu, letos bo moralo biti drugače. Izrazitega sprinterja nimamo, zato bomo morali priti do zmag na drugačen način," je dejal po strokovni plati alfa in omega novomeškega kluba Milan Eržen.

"Novomeška ekipa je prava mešanica mladosti in izkušenosti, to naj bi tudi prineslo želene rezultate. V ekipi nas je veliko izkušenih, lahko samo upam, da nas bodo mladi poslušali. Če nas bodo, je pred njimi lepa kariera," je dejal Matej Mugerli, eden od Slovencev, ki se lahko pohvalijo z zmago na dirki Pro toura (dobil je etapo na dirki po Kataloniji).

Novomeška ekipa je tudi letos mednarodna. Poleg Slovencev bosta novomeške barve zastopala tudi Hrvata Rado Rogina, ki ima Slovenijo že za drugo domovino, in mladi Slavonec Bruno Malnar, ki je med mladinci zablestel na lanskem svetovnem prvenstvu. Ekipni sprinterski adut naj bi bil 22-letni Aljaž Hočevar, na večdnevnih dirkah naj bi bilo vse podrejeno Tomažu Nosetu. Če bi on zatajil, bi lahko vskočila izkušena Kristjan Fajt in Matej Mugerli, ki že imata izkušnje z odmevnimi zmagami, vsekakor pa je treba računati tudi na novinca ekipi, Štajerca Klemna Štimulaka (doma je iz Dobrne).

Adria Mobil napoveduje, da bodo imeli tekmeci na dirki po Sloveniji težko delo, da jih premagajo, prav tako pa si želijo drugo leto zapored uvrstiti med najboljše celinske ekipe, kar bi jim zagotovilo vnovični nastop na svetovnem prvenstvu. Lani so bili v kronometru 27. na svetu, po besedah najstarejšega člana ekipe, Rogine, pa jim letošnja proga v Firencah bolj ustreza, tako da so v primeru, če se bodo na prvenstvo uvrstili, kandidati za boljši rezultat.

Do tega jim bo poskušal pomagati tudi Primož Roglič. Fant iz Kisovca je bil do lanskega leta nadarjen smučarski skakalec, z ekipo je na mladinskih prvenstvih osvajal kolajne, toda v zimskem športu ni več našel motiva. Presedlal je med kolesarje, njegov šef Eržen pa je zaradi tega zelo zadovoljen: "Testiranja kažejo, da ima vse možnosti, da postane vrhunski kolesar."

Milan Eržen o nasledniku