Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Poreč

Adria odlično na 1. etapi Istrske pomladi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2013 22:10

Na prvi etapi Istrske pomladi sta Matej Mugerli in Radoslav Rogina dosegla dvojno zmago za Adrio Mobil. Muggio in Rado, nova vodilna v generalni razvrstitvi.

Prva, 165 km dolga etapa s startom v Poreču in ciljem v Labinu, je že od starta postregla z napadi iz vseh strani. Po nekaj različnih kombinacijah, se je nato v begu znašlo sedem kolesarjev. Med njimi tudi Kristjan Fajt (Adria Mobil). Največja razlika med ubežniki in glavnino je bila tri minute in pol.

V glavnini so bili pri lovljenju najbolj aktivni kolesarji nemške ekipe Stolting, ki so po včerajšnjem prologu v Umagu branili prvi dve mesti v skupni razvrstitvi. A ubežniki so bili zelo složni in niso popuščali do konca, tako da so bili v begu praktično celo etapo. Šele v zadnjem delu dirke, so se v ospredje postavile še druge ekipe. Ko je imela glavnina ubežnike že pred očmi, so kolesarji Adrie Mobil pričeli s silovitim narekovanjem tempa. Ubežniki so bili ujeti v zadnjem kilometru dirke, med njimi je bil tudi Fajt, ki se je postavil v ospredje in za favorita Adrie Mobil Mugerlija in Rogino narekoval tempo do zadnjega ovinka pred 400 m dolgim tlakovanim ciljnim vzponom na Labin.

Mugerli in Rogina sta tako z vzponom pričela kot prva dva, ter se nista več ozirala nazaj. Mugerli je slavil s pet sekundno prednostjo pred Rogino, le-ta pa je bil še štiri sekunde hitrejši od tretje-uvrščenega Francoza Juliana Alaphilippa iz podmladka Belgijske ekipe Quick Step.


V generalni razvrstitvi sta prva dva kolesarja Adrie Mobil, Matej Mugerli in Radoslav Rogina. Mugerli ima pred včerajšnjim zmagovalcem prologa Robertsom (Stolting), ki je na tretjem mestu šestnajst sekund prednosti. Adria Mobil je vodilna tudi v ekipni razvrstivi.

Zmagovalec etape Matej Mugerli je po svoji drugi zmagi v letošnji sezoni povedal: »Fantje so opravili odlično delo, z Radotom sva samo naredila piko na i. Jutri je težka etapa, poleg ciljnega vzpona na Motovun, bo 50 km pred ciljem še zahteven vzpon na Afriće, ki bo najverjetneje razpolovil glavnino. Verjamem v našo ekipo, da nas bo čim več ostalo v ospredju in bomo ubranili rumeno majico."

Trener ekipe Boštjan Mervar: »Etapa se je za nas zaključila sanjsko. Fantje so naredili točno tako kot smo se dogovorili pred startom. Kristjan je opravil izjemno delo s tem ko je bil v begu celo etapo, ter bil v pomoč še v zadnjem kilometru. Pred nadaljevanjem dirke imamo odličen položaj, saj dva naša kolesarja, ki sta zelo dobra na vzponih branita prednost pred jutrišnjo odločilno etapo s ciljem na Motovun.«