mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Mirna

AVDIO&FOTO: Šport je doma na Mirni

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
22.01.2019 15:07

Šport je doma na Mirni. Klube in društva pri delu z mladimi podpirata gospodarstvo in občina, mladi športniki pa navdušeno trenirajo in dosegajo uspehe tako doma kot v tujini.

NK Mirna, trening, arhiv NK Mirna.JPG
Trening NK Mirna
Foto arhiv NK Mirna

Na Mirni se otroci vključujejo v lokostrelstvo, judo, smučarske skoke, ples in ritmično gimnastiko, starejši rekreativno telovadijo, igrajo košarko, balinajo, kegljajo, streljajo z zračno puško, vse generacije pa združujeta badminton in nogomet. Nogometni klub Mirna je z več kot 50 leti delovanja najstarejši športni klub v dolini rek Temenica in Mirna, dobrega pol leta pa ga vodi Urban Turk: "Mi smo Nogometni klub Mirna spet približali našim občanom, približali smo ga tudi občanom drugih občin, na primer Šentrupert, Mokronog. Smo razširili selekcije na druge šole, kar je tudi naš namen in vizija. Mi nimamo cilja razvijat zelo močan članski nogomet, kljub temu, da si ga želimo, imamo pa vizijo in cilj razvijat zelo dobro akademijo za otroke, mladostnike, da se bodo lahko izpopolnili in razvili na Mirni, potem jih pa pošljemo v druge, boljše, bolj uveljavljene klube." (- pripeta tonska izjava Urbana Turka)

Sportni park aprila 2016, foto Pep.JPG
Športni park
Foto Pep

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš je na ponovoletnem srečanju z gospodarstveniki, donatorji športnim društvom in klubom v občini, občinskim svetom in občinsko upravo poudaril pomen podpore tovrstnim dejavnostim: "Prav gospodarstveniki so tisti, ki najbolj podpirajo šport, kulturo. Njihov delež, njihova sredstva so nujno potrebna za normalno delo vseh organizacij." (- pripeta tonska izjava Dušana Skerbiša)

Trimmigo, foto Lapego.JPG
Trimmigo
Foto Lapego

Prav tako delovanje društev podpira in omogoča tudi občina - na eni strani s sofinanciranjem programov, prireditev in dejavnosti posameznega društva, in na drugi strani s sistematičnim urejanjem športno-rekreacijskih površin na Mirni. Lahko se pohvalijo z enim velikim in tremi pomožnimi nogometnimi igrišči na zelenici, z malonogometnim igriščem na umetni travi, v neposredni bližini so še košarkarsko igrišče, street workout, igrišče za odbojko na mivki, mala smučarska skakalnica, kolosteza (oz. pump track), balinišče, rusko kegljišče, teniško igrišče in nekaj korakov naprej urejena, 6-kilometrska trim steza z 11-imi postajami, tako da urejenih površin za medgeneracijsko druženje na svežem zraku ne manjka.

Urban Turk o nogometu na Mirni


Dusan Skerbis o podpori gospodarstva sportu in kulturi