mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Los Angeles

Berto se vrača v ring

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.10.2012 10:46

Nekdanji boksarski prvak Andre Berto, ki je bil maja pozitiven na dopinškem testu, vztraja pri trditvi, da je čist in da je bil vedno čist borec.

Čeprav je bil nekdanji boksarski svetovni prvak Andre Berto maja pozitiven na dopinškem testu, v njegovem telesu so našli steroid nandrolon, boksar vztraja, da je "čist" in da je bil vedno "čist borec". Berto verjame, da je edini način, da opere svoje ime, čim prejšnja vrnitev v ring. Zato se je z Robertom Guerrerom že dogovoril za dvoboj.

Berto, ki vztraja, da je bil pozitiven test posledica kontaminirane hrane, in Guerrero naj bi v ring predvidoma stopila 24. novembra v Kaliforniji.


Maja je Ameriška protidopinška agencija (Wada) izvedla dopinška testa, boksar se je zanj odločil prostovoljno, tako vzorec A kot B pa sta bila pri Bertu pozitivna. Prav Berto je slovenskemu boksarju Dejanu Zavcu septembra lani v ameriškem Biloxiju odvzel naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji (do 66,678 kg) po verziji IBF, ko so se sodniki zaradi Zavčevega hematoma (ta je bil posledica Bertovega močnega udarca), ki mu je povsem zaprl desno oko, odločili, da po peti rundi prekinejo dvoboj in tekmo je s tehničnim knockoutom dobil Berto.