milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Pariz

Božič četrti v drugi etapi dirke Pariz-Nica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.03.2013 18:52

Borut Božič je bil četrti v drugi etapi kolesarske dirke svetovne serije Pariz-Nica.

V preizkušnji iz Vimoryja do Cerillyja v dolžini 200,5 kilometrov je v ciljnem sprintu glavnine slavil Nemec Marcel Kittel (Argos-Shimano, 5:42:18), drugi je bil Italijan Elian Viviani (Cannondale), tretji pa Avstralec Leigh Howard (Orica-GreenEdge).

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Viviani, Božič, kolesar Astane - v dosedanjih preizkušnjah je bil vselej med najboljšimi desetimi, je z 11 sekundami zaostanka zasedel četrto mesto.

Simon Špilak (Katjuša), lani četrti na dirki, je v današnji drugi etapi v času zmagovalca osvojil 65. mesto, Jure Kocjan (Euskaltel-Euskadi), tretji Slovenec, pa je odstopil že v prvi etapi.


Viviani je prevzel rumeno majico, ki jo je pred tem oblekel francoski državni prvak Nacer Bouhanni. Slednji je v drugi etapi padel po 58 kilometrih in si poškodoval obraz, pritoževal pa se je tudi zaradi bolečin v rami. Dirke ni mogel nadaljevati, ciljni sprint pa je dobil 24-letni Kittel. Viviani ima po drugem mestu v skupnem seštevku sedem sekund prednosti pred Francozom Sylvainom Chavanelom, še sekundo več pa je zadaj Damien Gaudin, drugi Francoz.

Na 170,5 km dolgi etapi od Chatel-Guyona do Brioudeja se bodo kolesarji soočili z vzponom druge kategorije vsega 15 km pred ciljem.