Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Kranj

Celjske košarkarice tik pred novim naslovom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.05.2013 21:05

Košarkarice Athleta Celja so dobile tudi drugo tekmo finala državnega prvenstva!

V Kranju so danes s 63:48 (18:9, 30:18, 52:34) premagale Triglav in jih le še ena zmaga loči do ubranitve naslova in devete zvezdice. Tretja tekma bo nedeljo, 5. maja, ob 17. uri.

Košarkarice Athleta Celja le še zmaga loči do ubranitve naslova državnih prvakinj. Na drugi finalni tekmi v Kranju so Triglav ugnale s 63:48. Štajerke bodo imele priložnost, da v svoje vitrine shranijo še deveto lovoriko že v nedeljo, ko bo v Celju pred kamerami TV Slovenija na sporedu še tretji obračun finalnega niza te sezone.


Podobno kot na prvi finalni tekmi so Celjanke odlično začele tekmo, a tokrat triglavankam v nadaljevanju niso dopustile priključka. V prvih desetih minutah so se povzpele na 18:9, v nadaljevanju pa spretno izkoristile štiri osebne napake Tine Jakovina in Maše Piršič. V 22. minuti je tako prednost narasla na 18 točk (18:36), branilke naslova pa so tekmo rutinirano pripeljale do konca.

Pri Celjankah je bila s 15 točkami (trojke 3:3) najboljša Teja Oblak, s 14 točkami (deset že v prvem polčasu) pa ji je sledila Eva Lisec. Na drugi strani je 11 točk dosegla Katja Špacapan, s po osmimi pa sta ji sledili Manca Jelenc in Urška Žibert.