Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Celje/Trebnje

Dolenjci pivovarjem zadali drugi poraz

Piše: STA

Čas objave:
07.02.2019 11:52

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj, v tekmi 17. kroga lige NLB izgubili proti Trimu Trebnjemu s 26:31 (12:13).

Rokometaši Trima iz Trebnjega so v dvorani Zlatorog pripravili veliko presenečenje in na kolena spravili serijske državne prvake, igralce Celja Pivovarne Laško. Dolenjci so pivovarjem zadali šele drugi poraz v državnem prvenstvu in prekinili njihov niz 12 zaporednih zmag. Zmaga je zanje še toliko večja, ker se varovanci Benjamina Teraša borijo za mesto, ki vodijo v končnico za prvaka.

Celjani so s spodrsljajem omogočili prvim zasledovalcem Ribničanom, da se jim v boju za prvo mesto znova približajo na le eno točko.

Uvod tekme je sicer pripadel Celjanom, a so jim Trebanjci večino časa dihali za ovratnik. Gosti so v deveti minuti prvič na tekmi povedli. Sredi polčasa se je zazdelo, da bodo državni prvaki le postavili stvari na svoje mesto, ko so povedli z 8:6. V 23. minuti so prvič na tekmi vodili s tremi goli prednosti (12:9), a le tri minute kasneje je bil izid že izenačen (12:12). V zaključku polčasa, tik pred velikim odmorom, je Trimo znova povedel.

Trebanjci so na krilih uspešnega prvega polčasa vstopili v drugega. Ves čas so bili pred celjskimi tekmeci, ki so na vse načine skušali spreobrniti potek tekme, z izjemo nekaj izenačenj pa v tem niso bili uspešni. V 46. minuti so se znašli v velikih težavah, saj so zaostajali že 20:23.

V 52. minuti so domači prišli na gol zaostanka (23:24), minuta odmora celjskega trenerja Tomaža Ocvirka pa njegovim varovancem ni pomagala. Po njej je dvakrat zadel Gal Cirar, Trimu pomagal na +3, zaostanka pa pivovarji niso več znali nadoknaditi

Prvi strelec tekme je bil Cirar z 11 goli. Pri Celju, ki ga v nedeljo čaka domača tekma lige prvakov proti Picku Szegedu, je dva manj dosegel Branko Vujović.