Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

F&V: Krka poražena pred domačim občinstvom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.08.2015 13:31

Po dveh gostovanjih in štirih osvojenih točkah so se Krkaši prvič predstavili tudi domačemu občinstvu v tekmi proti Gorici.

Priprave na tekmo so potekale po ustaljenem ritmu, zato lahko pričakujemo, da bodo fantje na igrišču prikazali dobro igro, s katero bi lahko spravili na kolena vedno neugodne Goričane.

3. krog, danes ob 18.30:
400 gledalcev

KRKA - GORICA 1:2 (1:1)
Fuček 31'; Džudzanović 42', Širok 53'

Jamilu Collins dobil neposredni rdeči karton in mora z igrišča (79')


Krka: Mitrović, Collins, Ejup, Dežmar, Marotti, Mojstrović, Fuček, Welbeck, Dangubić, Kastrevec, Novinić.

Gorica:
Sorčan, Jogan, Kavčič, Celcer, Širok, Kolenc, Martinović, Džuzdanović, Arčon, Burgić, Eleke.


Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Novogoričani so kljub vsem težavam sestavili spodobno ekipo, ki že nakazuje, da lahko marsikomu zagreni življenje. Po porazu v Ljubljani so premagali Rudar, tokrat pa še Krko v gosteh in imajo že šest točk ter so tik pod vrhom lestvice. Na drugi strani je Krka pri zmagi, porazu in neodločenem izidu.

Novomeščani in Novogoričani so v prvem polčasu pokazali kar dinamično predstavo. Domači so nekoliko konkretneje začeli in si priigrali nekaj polpriložnosti, eden nevarnejših strelov pa je bil tisti Denisa Mojstroviča v 24. minuti z 20 metrov. V tem obdobju so tudi Primorci prišli do svojih obetavnih akcij, ki pa so se končale s preslabimi streli.

V 31. minuti pa so gostitelji povedli, potem ko je Josip Fuček v kazenskem prostoru iz obrata premagal gostujočega vratarja. Žoga se je od tal odbila čez Sorčana in od okvira gola v mrežo. Deset minut pozneje so domači še enkrat zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, minuto zatem pa je na drugi strani razigrani Amel Džuzdanović prišel sam pred vratarja Krke in ga z desetih metrov premagal za 1:1.

Gosti iz Nove Gorice so povedli v 53. minuti, ko je Matija Širok prišel do odbite žoge in s 25 metrov mojstrsko zadel za 2:1. Tako Novogoričani kot Novomeščani so nato prišli še do nekaj zaključnih strelov, enega nevarnejših je v 83. minuti sprožil Leo Ejup, Sorčan pa se je izkazal. Že pred tem pa je Krka na igrišču ostala le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton dobil Jamilu Collins zaradi prekrška nad Alenom Joganom.

Krka bo v 4. krogu v petek gostovala Zavrču, Gorica pa v Celju.


Nogomet_Krka_Gorica_2015.flv