Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Stopiče

FOTO: 40 let ženskega rokometa v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2013 19:43

Novomeški ženski rokometni klub Krka praznuje 40 let aktivnega delovanja. V svoji zgodovini so doživljali vzpone pa tudi padce, ki so jih z zagnanim in požrtvovalnim delom uspešno premagovali. Danes je bila svečana seja predsedstva kluba, v soboto na sporedu turnirji.

Ženski rokometni klub Novo mesto je bil ustanovljen avgusta leta 1973, v svoji bogati zbirki odličnih rezultatov pa omenimo le nekatere.

Že leta 1976 so napredovali v 1. Republiško rokometno ligo, kjer so dekleta štirikrat osvojila naslov prvakinj. Leta 1981 so postale tudi republiške poklane zmagovalke. Le leto kasneje pa so klonile šele v polfinalu jugoslovanskega pokala, proti Olimpiji.

Štiri sezone so uspešno nastopale v drugi zvezni ženski rokometni ligi. V času samostojne Slovenije pa so bile 2. V pokalnem tekmovanju, trikrat pa so v 1. Ženski ligi osvojile 3. Mest.

Ena lepših prelomnic pa je bila tudi nova športna dvorana v Stopičah, ki je pod svojo streho spravila praktično vse selekcije kluba. S tem je klub dobil dodatne možnosti za nemoteno delo tako v članski ekipi, kot tudi z vsemi mlajšimi selekcijami. Še boljši rezultati pa so vidni tudi na tekmovalnem področju.

Omenjeni rezultati so plod trdega in požrtvovalnega dela. Po besedah predsednice kluba Elvire Medved pa je veliko breme nosil soustanovitelj in glavni motor kluba v 40 letni zgodovini Janez Štrukelj. Janez je iz rok predsednice prejel tudi velijo plaketo kluba.

Sicer pa so na svečani seji kluba podelili plakete in priznanja vsem, ki so zaznamovali 40 let delovanja ženskega rokometnega kluba Krka.

Predsednica ŽRK Krka Elvira Medved je poudarila, da je poslanstvo kluba, spodbujati šport in zdravo življenje med mladimi. V viziji so zapisali, da si želijo biti v vrhu slovenskega neprofesionalne rokometa v Sloveniji, z večino igralk iz lokalnega okolja. Njihove vrednote pa so poštena igra, medsebojna pomoč in sodelovanje ter šolski in študijski uspehi.

V kulturnem programu pa so se predstavili učenci osnovne šole Stopiče.

Turnirji na sporedu v soboto od 9. ure

Vse skupaj se bo v dvorani Stopiče začelo ob 9. uri, s turnirjem v mini rokometu, na katerem bodo ob ekipa ŽRK Krke, sodelovale še ekipe OŠ Grm, OŠ Šentjernej, OŠ Stopiče, OŠ Škocjan in OŠ Drska. Ob 13.30 bo tekma kadetinj ŽRK Krke in ŽRK Brežic, ob 15.30 se bodo pomerile veteranke ŽRK Krke in RK Šentjerneja, ob 17.00 pa članice ŽRK Krke in Olimpije. Po tekmi članic bo sledilo še srečanje veterank, rokometnih delavcev in gostov.

ZENSKI ROKOMETNI KLUB 40 LET: Pogovor z Janezom Štrukljem


ZENSKI ROKOMETNI KLUB 40 LET: Pogovor s predsednico kluba Elviro Medved