Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke turnir sklenili takoj za beloruskim milijonarjem SKA MINSK

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
12.08.2018 08:18

V okviru Štukljevega leta se je v dvorani Marof zaključil dvodnevni mednarodni turnir » KRKA 2018«. Moški rokometni klub Krka, ki je bil organizator turnirja, je na omenjeni dogodek povabil še ekipo RD Urbanscape Loka, madžarskega prvoligaša CsurgóiKézilabda Klub, ter belorusko ekipo SKA MINSK, ki je bila tudi zmagovalka omenjenega turnirja.

mednarodniturnir-day2-46.jpg
Gledalci na tribunah
Danilo Kesić

Domačini, ekipa MRK KRKA je turnir sklenila na odličnem 2.mestu, tretje mesto so osvojili Madžari, ekipa Loke pa je turnir končala kot četrtouvrščena.

mednarodniturnir-day2-70.jpg
Vida Čadonič Špelič na podelitvi pokalov
Danilo Kesić


Otvoritev turnirja je pripadla Krkašem, ki so na uvodni tekmi premagali nasprotnika iz Škofje Loke, prvi tekmovalni dan pa sta zaključili madžarska ekipa CsurgóiKézilabda Klub in SKA Minsk, kjer so slavili Belorusi. V sklepnem, sobotnem delu dogajanja, pa sta v tekmi za 3. mesto nastopili ekipi Loke in CsurgóiKézilabda Klub, kjer so se tretjega mesta veselili Madžari, v finalu pa so Belorusi premagali Novomeščane, ki so turnir zaključili na odličnem drugem mestu. Pokale sta ekipam podelili direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto, dr. Vida Čadonič Špelič in predstavnica Mestne občine Novo mesto Ivica Menger in vsem sodelujočim ekipam zaželeli uspešno sezono, Krkašem pa med drugim tudi čestitali za izjemno odlično organizacijo turnirja, ki je na tribune novomeškega rokometnega hrama kljub dopustniškim dnem privabil veliko ljubiteljev rokometa.
Izjave po turnirju:

mednarodniturnir-mrkkrka-rdurbanscapeloka-2.jpg
MRK Krka
Danilo Kesić

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Glede na to, da smo šele na začetku pripravljalnega obdobja lahko rečem, da sem zadovoljen. Poskušal sem v teh dneh najti tudi še kakšnega igralca s klopi in mislim, da mi počasi uspeva in sem glede tega res vesel, saj lahko resno računam na nekaj mladih posameznikov. Kar pa se samega turnirja tiče pa sem ponosen, saj se je pokazalo, da smo kot klub sposobni organizacije, ki so jo pohvalili prav vsi sodelujoči. Drugače pa moramo še ogromno delati na obrambi 6-0, da bomo v tem segmentu še bolj agresivni, saj se mi zdi, da preveč razmišljamo le o napadu. Smo napadalna ekipa, ampak so fantje sposobni odigrat veliko bolje v obrambi, kar bomo do prvenstva še popravili«.

mednarodniturnir-day2-61.jpg
Mednarodni rokometni turnir
Danilo Kesić

Jan Bevec, igralec MRK KRKA : » Turnir smo uvodoma sicer na prvi tekmi z Loko odprli slabo, pod našim nivojem, kasneje pa strnili obrambo in zmagali, danes pa smo se zoprstavili eni izredno kvalitetni beloruski ekipi, ki ima vse; fizično moč, višino in daljšo klop. Lahko rečem, da smo se na to tekmo maksimalno pripravili, na koncu pa se je pokazala premoč Belorusov, ki so zasluženo osvojili turnir. Nas čaka še slab mesec dni priprav in verjamem, da bomo v tej sezoni dokazali, da smo izredno močna, mlada ekipa, ki je pripravljena še izboljšati rezultat iz lanske sezone«.
Rok Zaponšek,vratar CsurgóiKézilabda: »Veseli smo, da smo se udeležili tega turnirja, kjer so igrale močne ekipe. Videli smo, v kateri fazi se trenutno nahajamo, veliko stvari moramo še popraviti. Naredili smo nekaj dobrih, pa tudi nekaj slabih stvari na obeh tekmah. Glede na to, da smo sredi priprav, bomo iz tega turnirja potegnili najboljše. Turnir je bil vrhunskoorganiziran. Naša liga se začne v začetku septembra proti ekipi Veszprema. V madžarski ligi so vse ekipe močne, veliko se vlaga v ta šport, zato bo zelo zanimiva sezona in upam da bo čim boljša«.
Gledalci so lahko v petek in soboto v dvorani Marof uživali v pravem rokometnem spektaklu, kjer so za borbenost poskrbele prav vse sodelujoče ekipe in si na ta način pridobile izkušnjo več, pa tudi potrditev trenutnega stanja pripravljenosti na prihajajočo sezono, ki se za slovenske prvoligaše začne prvi vikend v septembru.

mednarodniturnir-day2-50.jpg
Moški rokometni klub Krka
Danilo Kesić

Rezultati tekem:
Petek, 10. avgust:
MRK KRKA – RD Urbanscape Loka 32:29 ( 16:16)
SKA Minsk - CsurgóiKézilabda 32:25 ( 17:13)
Sobota, 11. avgust:
tekma za 3.mesto: RD Urbanscape Loka -CsurgóiKézilabda26:31 ( 12:14)
tekma za 1. mesto : MRK KRKA – SKA Minsk 30:34 ( 16:15)

mednarodniturnir-day2-20.jpg
Mednarodni rokometni turnir - pokali
Danilo Kesić


Končni vrstni red turnirja:
1. mesto : SKA Minsk ( Belorusija)
2. mesto: MRK KRKA ( Slovenija)
3. mesto : CsurgóiKézilabda ( Madžarska)
4. mesto : RD Urbanscape Loka ( Slovenija)

mednarodniturnir-mrkkrka-rdurbanscapeloka-14.jpg
Mednarodni rokometni turnir - Mrk Krka
Danilo Kesić