900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Odbojkarji Krke do nove zmage

Piše: MOK Krka, S.V.

Čas objave:
18.11.2019 08:30

V osmem krogu državnega prvenstva, sta se v Novem mestu, prejšnji konec tedna pomerila Krka in Hiša na kolesih Triglav iz Kranja. Četrte zaporedne prvenstvene zmage so se razveselili Novomeščani z izidom 3:2 (-24, 17,22, -22, 9). Pri domačih je blestel kapetan Kosmina, dosegel je kar 28 točk. Na drugi strani je bil najuspešnejši Bregant z 19 točkami.

mok-krka, odbojkarji-krke
Odbojkarji Krke
Foto: MOK Krka

Novo mesto, 16. november 2019, gledalcev: 120. Sodnika: Kramar Franci, Zajec Rok
Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič G. 4, Kosmina 28, Borin (L), Drobnič 12, Travnik 12, Pucelj, Lindič 9, Ogulin, Renko 1, Dimič. Trener: Tomislav Mišin
Hiša na kolesih: Godnič 2, Libnik (L), Tučen 5, Bregant 19, Erpič U. (L), Kos 11, Bošnjak 8, Pernuš 1, Mali 17, Jenko 2, Maček 2, Glamočanin. Trener: Sašo Rop

mok-krka, odbojkarji-krke
Odbojkarji Krke so slavili
Foto: MOK Krka

1 . DOL za moške, 8. krog
Krka - Hiša na kolesih
3:2 (-24, 17,22, -22, 9)
 
Odbojkarji Krke so podobno kot na sredini pokalni tekmi tokrat nastopili brez obolelega Kumra, na klopi pa je tekmo pričel tudi Drobnič. Priložnost v začetni postavi sta tako dobila mladi Travnik in Renko. Skozi celoten prvi niz smo bili priča izenačeni igri in prav takšna je bila tudi končnica. Osrednjo vlogo sta imela kapetana obeh ekip. Bregant je z blokom goste povedel na 21:23. Kosmina je zmanjšal na točko zaostanka. Sledil je zgrešen napad gostov in izenačenje. Bregant je z novim uspešnim napadom gostom priigral prvo zaključno žogo, ki pa so jo že z naslednjim servisom zapravili. Drugo zaključno žogo je vnovič priigral Bregant, slednjo pa je po slabem sprejemu domačih izkoristil Bošnjak.

mok-krka, odbojkarji-krke
Novomeški odbojkarji z zmago nad Hišo na kolesih podaljšali niz zmag
Foto: MOK Krka

V postavi Krke je v drugem nizu nadaljeval Drobnič, ki je ob koncu prvega niza zamenjal Renka. Domači so odločno krenili v niz in na servis Lindiča pobegnili na 6:2. Gorenjci so se za hip vrnili, a Krkaši so na servis Erpiča znova pobegnili na zajetnih 7 točk prednosti. V nadaljevanju niza so Dolenjci držali visok nivo servisa in tako je bilo lažje v obrambi, zanesljivo so tudi napadali, Gorenjci pa so v napadu storili enostavno premalo, da bi resneje ogrozili vodstvo domačih. Trener gostov je poskušal z menjavami, a želenega učinka ni bilo.

mok-krka, odbojkarji-krke
Odbojkarji Krke
Foto: MOK Krka

Tudi tretji niz je potekal bolj ali manj po notah domačinov. Z dobro igro v blok-obrambi so v končnico niza vstopili s petimi točkami prednosti. Gosti so ob koncu še zadnjič zapretili in na servis Malija ubranili dve zaključni žogi domačih, tretjo pa je z uspešnim napadom izkoristil domači kapetan Kosmina. 

 Večji del četrtega niza so pobudo držali Novomeščani, predvsem po zaslugi razigranega kapetana. A gosti so izkoristili temne minute domačih, izničili prednost in izid poravnali na 20. V ključnih trenutkih se je znova izkazal kapetan gostov in uspešnemu napadu dodal še dva zaporedna asa za vodstvo z 21:24. Tretji servis je na srečo domačih poslal v mrežo, a že v naslednji akciji je z uspešnim napadom končnih 22:25 postavil Mali. 

Začetek petega niza je bil izenačen, a le do menjave igralnega polja. Ekipi sta bili zadnjič poravnani na 9, potem pa je sledil popoln mrk gostov. Pohod do zmage sta z uspešnim napadom začela Kosmina in Drobnič, as je pristavil Erpič. Sledili sta še dve neizsiljeni napaki gostov, končnih 15:9 in novo, četrto zaporedno zmago Krke pa sta z blokom zapečatila Lindič in Hafner. 

mok-krka, odbojkarji-krke
Odbojkarji Krke
Foto: MOK Krka

  Martin Kosmina, kapetan Krke:
"Tekmo smo dobro odprli, toda proti koncu niza je popustila koncentracija tako na sprejemu kot servisu. V drugem setu smo bolje servirali, kar se je takoj poznalo v fazi blok-obrambe, kar je bilo na koncu tudi ključ do zmage dveh nizov. Peti niz je vedno loterija, na srečo se je tokrat obrnilo nam v prid."
 
Janko Bregant, kapetan Hiše na kolesih:
"Zelo izenačen dvoboj. Peti set do sredine prav tako, potem pa je odločilo par dotikov, par nezbranosti v ključnih momentih na naši strani. Sicer pa res izenačen dvoboj v vseh elementih. Čestitam Krki za zmago in za to, kar so do sedaj prikazali v letošnji sezoni."