32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

vila na hvaru, prevara Svet24.si

VIDEO: Neobstoječa vila na Hvaru. Cena najema: ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

meglic tomi 4_5pot_v160 Njena.si

Kje dopustuje Tomi Meglič?

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

Šport Šentjernej

FOTO: 81 tekmovalcev na 3. vzponu na Javorovico

Piše: A.P.

Čas objave:
18.09.2018 10:11

Kolesarsko društvo JB Team Novo Mesto in ŠD Petelini sta v soboto, 15. septembra 2018, organizirala 3. kolesarski vzpon na Javorovico.

Kolesarski vzpon na Javorovico je bila prireditev rekreativnega značaja, ki je potekala v okviru evropskega tedna športa. Kolesarji so se zbrali v Vinoteki Otilija v Šentjerneju, kjer je po zaključku potekala pogostitev kolesarjev ter podelitev pokalov in medalj najboljšim v kategorijah. Start vzpona je potekal v strnjeni skupini s Trga Gorjanskega Bataljona in zaključkom na Javorovici, kjer je v svoji zidanici kolesarje pogostil Roman Lešnjak.

IMG_20180915_121609.jpg
Zaključek vzpona je bil na Javorovici
A.P.

Zaprta vožnja je potekala do Sel, kjer je bil leteči start. Pred startom sta Andrej Čanželj iz JB team-a in župan Radko Luzar slovesno razgrnila prometno tablo Pozor kolesarji, ki jo je doniral kolesarski klub JB team iz Novega mesta. Vsi udeleženci so prejeli simbolično nagrado, po zaključku prireditve je potekalo tudi žrebanje nagrad. Kot prvi je na vrh Javorovice pripeljal Jan Trotovšek iz KD Tanin Sevnica s časom 15 minut 10 sekund in izboljšal lanskoletni čas za 16 sekund.

IMG_20180915_121548.jpg
Kolesarsko društvo JB Team Novo Mesto in ŠD Petelini
A.P.

Tudi v posebni kategoriji Težki nad 75 kilogramov je tekmovalo precej tekmovalcev. To je bila kategorija za vse, ki bi se radi primerjali oziroma videli kako bi bilo če bi imeli idealne kilograme za vzpone, kategorija »ta težki« Vsem, ki so se prijavili v to kategorijo, se mu je nato odbilo 3 sekunde na vsak "odvečni kilogram" na kilometer trase. V tej kategoriji je zmagal Alojz Poglavc, ki je že dvakrat zapovrstjo zmagal na Dirki okoli Slovenije. Organizator se zahvaljuje vsem, ki so pri prireditvi sodelovali prostovoljno, motoristom spremljevalcem, članom PGD Šentjernej in vsem udeležencem vzpona.

IMG_20180915_110337.jpg
start z Trga Gorjanskega bataljona
A.P.