Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Črnomelj/Bukarešta

FOTO: Belokranjke iz EP s štirimi medaljami

Piše: Ninja Črnomelj

Čas objave:
02.11.2017 12:45

Barve ju-jitsu kluba Ninja Črnomelj so na EP v Bukarešti zastopale Jasmina Kovač, Iva Simčič, Eva Puhek in Nastja Simčič.

JASMINA Kovač (kadetinje -52 kg)

Jasmina je prvo borbo premagala italijansko nasprotnico z rezultatom 12:9. Drugo borbo je izgubila proti nasprotnici iz Francije, aktualni svetovni prvakinji. Tretjo borbo je premagala italijansko nasprotnico in sicer predčasno s "full ipponom". Prav tako tudi nasprotnico iz Nemčije. V borbi za tretje mesto pa je premagala domačinko.

IVA Simčič (kadetinje -57 kg)

Prvo borbo je v zadnjih napetih sekundah premagala nasprotnico iz Italije. V drugi borbi je klonila proti Avstrijki, ki je nato postala evropska prvakinja. Nato pa je suvereno premagala še nasprotnico iz Italije in Grčije. V borbi za 3. mesto pa se je pomerila s prijateljico iz slovenske ekipe ter jo premagala. Iva je tako osvojila tretje mesto. 

EVA Puhek (kadetinje -63 kg)

V kategoriji do 63 kilogramov sta nastopili dekleti iz domačega kluba. Eva je prvi dve borbi proti Romunki in Nizozemki predčasno zakljucila, saj je obe premagala s "full ipponom". Nato je za dve tocki izgubila proti ruski tekmovalki. V borbi za tretje mesto pa je premagala nasprotnico iz Nemčije. 

NASTJA Simčič (kadetinje -63 kg)

Nastja je v prvi borbi premagala aktualno svetovno prvakinjo iz Nemčije. Naslednjo borbo je izgubila proti italijanski nasprotnici, katera je kasneje zmagala. V borbi za tretje mesto pa je suvereno s "full ipponom" premagala nasprotnico iz Italije.

Punce so pokazale srčne borbe in zagotovo je to eden izmed izjemnih rezultatov tako kot za belokranjski klub kot tudi za slovensko reprezentanco. V zadnjih dveh letih so v Črnomelj pripeljale sedem medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev.