kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

FOTO: Brežiški atleti uspešni na državnem prvenstvu

Piše: AK Brežice

Čas objave:
27.02.2018 07:00

Sedemnajstletna Nika Glojnarič, članica atletskega kluba Brežice, je v nedeljo v finalu odtekla svoj najhitrejši tek na ovirah in s časom 8,31 sek postavila nov osebni in klubski rekord.

V teku preko ovir ni imela prave konkurence, saj je drugouvrščeno ugnala kar za sedem desetink. Nika je s tem časom zaostala za normo svetovnega prvenstva, ki bo v Birminghamu le za 17 stotink.

Nika je že dva tedna nazaj opozorila nase v Sofiji (BUL), kjer je osvojila naslov balkanske prvakinje do 20 let in s časom 8,33 sek premagala vso konkurenco. Trenutno je njen rezultat vodilni na evropski lestvici EA v kategoriji starejših mladink (U20) in pa kar deveti na IAAF svetovni lestvici!

V skoku s palico je Nastja Modic skočila do naslova državne podprvakinje z višino 380 cm, prav tako pa je v Sofiji osvojila naslov balkanske prvakinje z višino 391 cm, kar je njen letošnji najboljši rezultat. Tretje mesto je osvojila Lara Zupanc s preskočeno višino 350 cm.

V skoku s palico v moški konkurenci je takoj za Robertom Renerjem stal na stopničkah mladi up Rok Doberšek z višino 480 cm, Lan Uršič pa je z skokom380 cm skočil do devetega mesta.

»Za nami je zimska sezona v kateri smo odlično zastopali Brežice in naš atletski klub. Počasi že gledamo naprej na poletno sezono in nove izzive za naše atlete. Čestitke vsem našim atletom in trenerjem za odlične rezultate,« so sporočili iz AK Brežice.