Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Krško

FOTO: Bron za ekipo Krškega in sedem medalj za mlade Posavce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2017 12:49

Mlada ekipa karateistov iz posavske YUKI karate šole je na tekmovanju šolske lige v Ljutomeru osvojila 7 bronastih medalj v posamični konkurenci.

Tadej Poček, Domen Kvartuh, Jan Vretič, Leon Recer, Žan Volovec, Nika Štrucl in Žiga Hrastovše - 7 posameznih bronastih in bron v ekipni konkurenci za OŠ Jurij Dalmatin Krško 2 na čelu s Tristanom Šerbcem, ob pomoči Jana Vretiča in Alana Predaniča - vsem je to prva tovrstna medalja sploh. Podeljeni sta bili še dve posebni priznanji za pogumen nastop, prejemnika pa sta bila Nino Dremelj in Adrian Racman.

Mladi karateisti sicer vadijo v karate sekcijah v Dobovi, Krškem, Artičah, Brežicah in na Čatežu, nastopajo pa za Yuki klub Čatež ter NIPPON Krško ali vsak za svojo Osnovno šolo. Tekmovanje odprte šolske lige je odlično izpeljal KK Ljutomer pod pokroviteljstvom Shito-Ryu karate zveze Kofukan Slovenija.

Prvi je šel na borišče Jan Vretič (sekcija OŠ Brežice) med najmlajšimi. Po porazu v kvalifikacijah je v lahki kategorji osvojil tretje mesto, v tekmovanju za bron pa je premagal Alana Predaniča (5.mesto, sekcija OŠ Artiče), Adrian Racman (sekcija OŠ Brežice) pa je zasedel 7.mesto in medaljo za srčen in odločen nastop. Tadej Poček in Domen Kvartuh, ki sta v prvem kolu res da izgubila, a sta se vsak po svoji strani repasaža vendarle povzpela do svoje prve medalje in deljenega tretjega mesta.

Med dečki do 9 let je v lahki kategoriji Leon Recer (sekcija OŠ Brežice) osvojil še eno bronasto medaljo, v odprtem razredu pa si je tudi Žan Volovec (sekcija OŠ dr. Jože Toporišič Dobova) prislužil bronasto medaljo. Tristan Šerbec (sekcija OŠ JD Krško) je zasedel 5.mesto, tako kot Miha Glogovšek (sekcija OŠ Artiče), Nino Dremelj (sekcija OŠ dr. Jože Toporišič Dobova) pa je zasedel 7.mesto in si od organizatorja pridobil medaljo za pogumen in odločen nastop.

Med mlajšimi deklicami je Nika Štrucl (sekcija OŠ Brežice) obranila ponos ekipe med dekleti in si prislužila edino 'žensko' bronasto medaljo. Med dečki do 11 let se Izak Žniderič in Žiga Hrastovšek (oba sekcija OŠ Brežice) nista uspela prebiti v polfinale in sta na koncu kljub solidnemu nastopu delila nehvaležno 5.mesto.

Med 11-letnicami je Ava Polovič (sekcija OŠ dr. Jože Toporišič Dobova) nastopila v lažji kategoriji in izgubila repasažni nastop za 3.mesto in s 5.mestom ostala brez medalje, Isabel Jukič (POŠ Kapele) je v težji kategoriji prav tako ostala pred vrati polfinala.

V ekipnem delu tekmovanje je šlo po ogenj v žerjavico kar 6 'naših' ekip: ob dveh ekipah OŠ Brežice, še po dve ekipi OŠ dr. Jože Toporišič Dobova ter dve ekipi OŠ Jurij Dalmatin Krško – ena ekipa med mlajšimi in druga med starejšimi tekmovalkami in tekmovalci.

Odlično se je izkazala prva ekipa OŠ Brežice (Žiga Hrastovšek, Izak Žniderič in Miha Glogovšek), a se proti močnejšim tekmecem ni uspela uveljaviti: zasedla je 5.mesto, ekipa OŠ Dobova 1 (Žan Volovec, Nino Dremelj in Tadej Poček) pa je skupaj z ekipo OŠ Krško 1 (Tristan Šerbec, Ava Polovič, Isabel Jukič) delila 7.mesto.

Med starejšimi ekipami pa je ekipi OŠ JD Krško 2 (Tristan Šerbec, Jan Vretič in Alan Predanič) uspelo presenečenje, saj se je po kvalifikacijah in repasažu v boju za 3.mesto kod edina med našimi ekipami povzpela na oder za zmagovalce in osvojila bronasto medaljo. Ekipi OŠ Dobova 2 (Ava Polovič, Isabel Jukič in Nika Štrucl) ter OŠ Brežice 2 (Domen Kvartuh, Adrijan Racman in Leon Recer) sta delili 5.mesto.

Po tekmovalnem delu v obveznih vajah (kata) so nastopili tudi tekmovalci v bojih. Žiga Hrastovšek je tekmoval v bojih lahke kategorije (dečki do 11 let) ter v prvem tovrstnem nastopu osvojil bronasto medaljo.

Za mlade in najmlajše – mnogim je bilo to prvo tovrstno tekmovanje - je to športna šola, a so si najboljši med njimi prislužili že tudi prve medalje OŠ lige, večji pa bodo morali za medalje v močni konkurenci še bolj zagrizeno vaditi – tako na rednih kot tudi na dodatnih treningih!

Mladi sodnik Nino Rep, si - kadar sam ne tekmuje - na takšnih tekmovanjih kot je bilo v Lembergu nabira sodniške izkušnje, tekmovalce pa je na borišču ob starem trenerju Veljku Jukiču pomagal voditi tudi Sempai Bruno Budič, kot predstavnik staršev pa je sodeloval in pomagal tudi Bojan Poček. Nastop na šolski ligi so s svojo pomočjo podprli Športna zveza Krško, OŠ dr. Jožeta Toporišča Dobova, Mipo d.o.o. Dobova in starši, za kar se vsem zahvaljujemo.

Veteran posavskega karateja Veljko Jukič je bil po nastopu zadovoljen: »Po svojem zadnjem velikem tekmovanju – srebru v bojih na SP v Kobeju na Japonskem 2009 – sem se postopno upokojil tako kot trener, mentor in organizator. Na nagovor nekaterih staršev in mojega vzornika Staneta Iskre sem se kako leto kasneje znova vrnil v karate in se pri tem posvetil predvsem promociji karateja na šolah v Posavju in treningu otrok. Prav prenos skrivnosti karateja na mlade je sedaj moja glavna misija pri poučevanju borilne veščine in treningu športnega karateja. Sedaj delujemo na štirih osnovnih šolah, vodstvom se za razumevanje in podporo se tu še enkrat tudi javno zahvaljujem! Hkrati smo si ob razumevanju in podpori KS Čatež ob Savi uredili tudi svojo mini telovadnico, ki jo imenujemo kar 'KARATE BUTIK',« je z ustvarjenimi pogoji zadovoljen karate veteran Jukič.

»Tako imamo odlične pogoje za redno vadbo in razvoj vseh mladih karateistov na vseh vključenih šolah, kot tudi za dodatne (in rekreativne) treninge na Čatežu. Postopno se tako razvijajo tudi mladi športniki, ki svoje prve izkušnje zbirajo na lokalnih tekmovanjih ali na tekmovanjih tkim.'šolske lige', preden dozorijo – tako kot Nino Rep in Dejan Debelak, ali celo Kaja Budič – za velike ali celo največje športne izzive. Na prvem mestu je redna vadba karateja kot borilne veščine ali rekreacije, ko pa spoznamo osnove pa se naši mladi postopno soočajo tudi s športnimi izzivi in razvojem na tekmovalnih tatamiji! Celotna naša strokovna trenerska ekipa Yuki karate šole je prav na naše najmlajše najbolj ponosna, saj na vsakem tekmovanju naredijo velik razvojni korak naprej! Skozi vadbo in tekmovanja tako dozorevamo skozi nove naloge, cilje in izzive. Naš moto je 'Karate za nove generacije' in pri tem smo uspeli z novimi koncepti pritegniti mlade iz Posavja, ki se tako postopno spoznavajo s skrivnostmi borilne veščine in urijo v športni spretnosti. Prve medalje za naše mlade – kar osem s(m)o jih osvojili na tekmovanju šolske lige v Lembergu – so le dokaz uspeha v razvoju,« pravi ponosni učitelj Velimir, ki ga vsi karatesti (a tudi fotografi in novinarji) poznajo po imenu Veljko...