Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Celje/Ribnica

FOTO: Celjani prepričljivo nad Ribničani

Piše: RK Celje, M.P.

Čas objave:
13.05.2018 09:21

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so že postali državni prvaki. Celjski rokmetaši so suvereno opravili z Ribnico ter predčasno vknjižili naslov državnih prvakov, ki je že 51. lovorika v samostojni Sloveniji. Končni izid je bil 29:21.

Včeraj so odigrali tekmo sedmega kroga končnice Lige NLB, ko je v Celju gostovala Ribnica, edina ekipa, ki bi Celju še lahko izmaknila naslov državnih prvakov. A Celjani so s prepričljivo zmago potrdili 22. naslov in že 51. lovoriko v samostojni Sloveniji.

ROKOMETNI KLUB CELJE.jpg

Celjani so od prve minute dalje pokazali kaj jih zanima. In to je bila zgolj zmaga. Ribničani so sicer v Celje pripotovali odločeni, da preprečijo slavje za naslov državnih prvakov, a so bili v tem neuspešni.

Pivovarji so gospodarili od prve minute dalje, povedli s 3:0, gostje pa so prvič zadeli šele v šesti minuti. Markota je že v 14. zahteval minuto odmora, da bi nekako zajezil celjski napad, ki je do tega trenutka poskrbel že za 8:3, a tudi obramba z Lesjakom v vratih je bila skorajda neprebojna. Na srečo gostov so tudi sami imeli dokaj razpoloženega vratarja, sicer bi se prednost že v prvem delu lahko dvignila nad deset zadetkov razlike. V prvem delu je bil v napadu presenetljivo najbolj razpoložen Slišković, ki je dosegel pet zadetkov, a tudi drugi domači igralci so mu vneto sledili ter do polčasa poskrbeli za zanesljivo vodstvo osmih zadetkov, ki so že nakazovali, da ne bo presenečenja in da bo naslov državnih prvakov oddan.

ROKOMETNI KLUB CELJE 2.jpg

Med polčasom so na igrišče prikorakali še mlajši dečki B RK Celje Pivovarna Laško, ki so prav včeraj na finalnem turnirju osvojili naslov državnih prvakov.

MLAJSI ROKOMETAI CELJA.jpg

Svojo prevlado so celjski rokometaši nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko niti za trenutek niso dovoli, da bi gostje pomislili na preobrat. Razlika se je tako ves čas gibala okoli desetih zadetkov razlike, Tamše pa je ves čas lahko menjal in priložnost za igro ponujal vsem igralcem, prvič po poškodbi je tako zadel tudi Mitrović. Navijači v dvorani so tako lahko že zelo kmalu začeli slaviti naslov prvakov in uživali v potezah, v prvi vrsti mladega Makuca, ki je bil na koncu tudi prvi strelec tekme in pa tudi njegovih soigralcev, ki so po zadnjem sodniškem žvižgu pošteno proslavili naslov državnih prvakov, že 22., s tem naslovom pa so tudi zakorakali preko 50 lovorik, saj je bila to že 51. v samostojni Sloveniji.

rokometaši ribnica.jpg

Mitja Nosan, Ribnica: »Tekmo smo začeli preveč nestrpno, morda tudi s preveliko željo. Celjani so dosegli nekaj lahkih zadetkov, nato pa prednost brez težav držali vse do konca. Mi se moramo sedaj pripraviti na tekmo v Velenju, ki nam je bolj pomembna, kot ta. Ne da danes nismo imeli želje, a odigrali smo eno slabših tekem v sezoni

Branko Tamše, Celje Pivovarna Laško: »Prvih petdeset minut tekme je bilo gotovo najboljših v letošnji sezoni v slovenski ligi. Fantje so upoštevali navodila, ki smo jih imeli na voljo samo dva dni po eni težki tekmi v Velenju. Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo napovedala naslov državnih prvakov in zmago danes. To je moje fante le še podžgalo in odigrali so zelo, zelo dobro. Odigrali smo rokomet za gledalce, prikazali talent, vsi po vrsti, od izkušenih, do mladih in zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov že predčasno.«

Igor Anić, Celje Pivovarna Laško: »Super, zelo sem vesel, da nam je uspelo in da smo zmagali. Vedeli smo, da ne bo lahko, Ribnica je druga, igra čvrsto in agresivno v obrambi, v gosteh smo imeli kar nekaj težav. Zato smo bili močno skoncentrirani in pokazali z visoko zmago, da smo dobra ekipa. Nekateri so govorili, da smo padli, da ne igramo dobro, a sezona je dolga in to se včasih pozna, a smo pokazali, da smo vseeno najboljši in zasluženo prvaki.« 

celje rokomet 2.jpg

David Razgor, Celje Pivovarna Laško: »Od prve minute smo odločeni stopili na igrišče. Pokazali smo, da Ribnica ne bo prišla do točk. Prisotne je bilo malce pozitivne nervoze, kar smo na igrišču dobro unovčili in pokazali igro, ki smo jo med sezono že prikazovali, hkrati pa tekmo peljali v smer, kot smo si želeli. Zasluženo smo prvaki, cilj smo že uresničili, zato bo malce manj pritiska, ki nam sicer ni delal preglavic, to smo videli tudi tokrat, vseeno pa ostajata še dve tekmi, ki ju želimo odigrati kot vse do sedaj

ROKOMETNI KLUB CELJE NAVIJAČI.jpg