Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Murska Sobota

FOTO: Članice Krke uvrščene v finale mednarodne lige

Piše: T.B.

Čas objave:
21.04.2018 19:24

V Murski Soboti se ta vikend odvija sklepno dejanje košarkarske razvojne mednarodne Ženske Extra lige, na katerega so se poleg košarkaric Novomeške Krke uvrstile še ekipe Pomurja, Ledite in Kranjska Gora – Jesenice.

Novomeške košarkarice so se na zaključni turnir uvrstile kot vodilna ekipa v ligi, saj so v rednem delu dosegle izjemnih šestnajst zmag in zgolj dva minimalna poraza. Kot nosilke turnirja so se na prvem polfinalnem srečanju pomerile proti četrto uvrščeni ekipi po rednem delu, ekipi Kranjska Gora Jesenice.

Prva četrtina je bila izjemno izenačena, Gorenjke so si priigrale točko prednosti. V drugi četrtini so krkašice zaigrale bolje in na odmor ob prvem polčasu odšle s prednostjo sedmih točk. V drugem polčasu pa so varovanke trenerja Saša Rebernike zaigrale veliko bolje, prestavile so v višjo prestavo in povsem nadigrale nasprotnice. Prav vse košarkarice Krke so stopile na parket in se povsem zasluženo veselile nove zmage, ki jih je tokrat popeljala v finale mednarodne razvojne Ženske Extra lige!

KRKA – KRANJSKA GORA JESENICE 77:52 (13:14, 22:14, 23:15, 19:9)

Postava in strelke Krke: Jurečič 19, Kastelic, Burgar A. 15, Bobić 12, Mervar 8, Burgar S. 5, Lavrič 9, Vene 5, Gregorčič 4, Bohte. 

Finale se bo odvijalo jutri, 22. 4. ob 17:30 uri, Novomeščanke se bodo pomerile proti zmagovalkam tekme med ekipama Ledite in Pomurja. Krkašice se bodo v finalu potegovale za prvo Novomeško člansko žensko košarkarsko lovoriko.