mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Trebnje

FOTO: Dolenjski derbi tesno dobili rokometaši Krke

Piše: Radio Krka/MRK Krka

Čas objave:
15.12.2018 08:01

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v nabito polni dvorani OŠ Trebnje prekinili črn niz porazov in dobili tako željen derbi s Trimom.

V napeti končnici so slavili varovanci trenerja Mirka Skoka. Tekmeca sta se razšla pri rezultatu 23:24 (12:15). Farmacevti so tako le prišli do pete zmage, potem ko so bili približno zadnji dve tretjini tekme boljši tekmec in ves čas v ospredju, ter ostajajo na osmem mestu prvenstvene lestvice. Prvi polčas je minil v mešanih obdobjih igre ene in druge ekipe, obe sta vodili tudi za tri gole, Krka
je toliko zadetkov zaloge odnesla na glavni odmor. Nalet so iz prvega dela nesli Novomeščani, ki so držali prednost treh in štirih zadetkov. V zadnjih desetih minutah so se igralci Trima nekajkrat približali na dva gola razlike, v 56. in 57. minuti celo na zadetek, a so Novomeščani kljub pritisku s tribun znali zadržati dve točki. Pri domačih je bil s šestimi goli najboljši Adam Seferović, pri Krkaših pa z osmimi Jaka Jakše. Novomeščani bodo zadnjo tekmo v letošnjem letu odigrali pred domačim občinstvom, ko
bodo gostili Dol TKI Hrastnik, trebanjska ekipa pa bo gostovala v Dobovi. Obe tekmi bosta v soboto, 22. decembra, že v torek, 18. decembra, pa jih čaka tekma 1/8 finala pokala Slovenije, njihov nasprotnik bo ekipa Rokometnega kluba Krško.

Benjamin Teraš, trener RK Trimo: "Danes je bila zelo dobra tekma dveh izenačenih ekip. Krka je izkoristila svoje priložnosti, medtem ko jih mi nismo in mislim, da je njihov vratar Aleksandar Tomić danes prevesil tehtnico na njihovo stran in na koncu je Krka zasluženo zmagala." 


Jaka Jakše: "Danes je bil res derbi v pravem pomenu besede. Lahko rečem, da je bila to tekma izven lige. Skratka, dolenjski derbi, ki smo ga končno dobili mi, Krkaši, Trebnje je na prvi tekmi premagalo Krko v Novem mestu. Po krizi, ki se nam je zgodila, smo se še pravi čas dvignili in z današnjo zmago pridobili na samozavesti, ki jo bomo v naslednjih tekmah še kako potrebovali." 
Statistika:
RK Trimo Trebnje: Brana, Hasić, Urbič, Cvetko 1, Seferović 6, Dobovičnik 5, Mat. Kotar 1, Mi. Kotar 3, Mar. Kotar 3, Udovič, Sašek, Redek, Bojanić, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3.
Mrk Krka: Brajer, Tomić, Pavlin, L. Rašo 3, Bevec, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 3, Irman 2, Jakše 8 (2), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 5 (1), Kukman 1, Matko, Florjančič.
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 2 (0), Krka 5 (3).
Izključitve: Trimo Trebnje 10, Krka 10 minut.