Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

FOTO: Državno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2019 09:52

V Novem mestu za naslove državnih prvakov v namiznem tenisu za športnike invalide

Zanos in motivacija športnikov invalidov navdihne marsikoga, nikogar pa ne posti ravnodušnega. Vse naše sanje se lahko uresničijo, če le imamo pogum, da jih udejanjimo. In pogum odlikuje tudi športnike invalide.

Namizni tenis je v Sloveniji tudi med športniki invalidi zelo priljubljena športna panoga Športno društvo SU Novo mesto je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov - Paraolimpijskim komitejem Slovenije že drugo leto zapored organiziralo Državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije.
Prisotne je uvodoma pozdravil paraolimpijec Primož Jeralič, predstavnik ZŠIS-POK, prvenstvo pa je uradno otvoril župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, ki je športnikom zaželel veliko uspeha na športnem in osebnem področju. Za glasbeni vložek je poskrbela Aja Koblar Tutič iz Glasbene šole Osmnika.

Naslova državnih prvakov v najprestižnejši kategoriji sta se veselila Krmeljeva in Trtnik


Odigranih je bilo več kot 400 dvobojev v 11 nacionalnih kategorijah, ki so navdušili gledalce s svojo tekmovalnostjo, motiviranostjo in veseljem do namiznega tenisa. Dolores Kores, v. d. direktorica Zavoda Novo mesto in Darko Jakobčič, direktor podjetja Vectum sta podelila veliko kompletov medalj ter pokala zmagovalcema v kategoriji OPEN, Milani Krmelj in reprezentantu Luki Trtniku, ki sta zlato medaljo osvojila tudi v lastnih kategorijah.
Naslovov državnih prvakov so se v drugih kategorijah razveselili še Primož Kancler, Zdravko Kišek, Luka Trtnik, Jordan Jakin, Miran Štefanec, Edhem Ibrahimovič, Boris Govednik, Andreja Dolinar in Jolanda Belavič.


Športno društvo SU Novo mesto je ponosno na svojo pripadnost, predanost in srčnost v športu. In prav zaradi svoje predanosti in ljubezni do športa želijo namizni tenis približati tudi ostalim skupinam ljudi, povezati oba vidika športa ter približati šport invalidov vsem občankam in občanom Novega mesta. Pomembno je, pravijo, da združujemo vse vidike športa in omogočamo športna udejstvovanja tudi športnikom invalidom.
»V Športnem društvu SU smo veseli odličnega sodelovanja z ZŠIS-POK, MO Novo mesto in ŠC Livada, saj smo skupaj znova dokazali, da je Novo mesto športno mesto, ki je prijazno in odprto tudi do športa invalidov. Srce in duša pri organizaciji takšnega tekmovanja so naši člani, ki so tudi letos svoj prosti čas namenil športu in prostovoljno pomagali pri izvedbi tega velikega športnega dogodka. Veseli me, da lahko z namiznim tenisom povezujemo različne skupine ljudi in različne generacije v duhu športa in prijateljstva.« je povedal vodja tekmovanja Uroš Slatinšek.