900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

FOTO: Ivačič edini slovenski adut v Krškem

Piše: AMZS Šport, A.P.

Čas objave:
07.09.2018 09:52

V Krškem bo jutri dirka letošnje serije Speedway Grand Prix, ki bo štela za VN Slovenije. Slovenske barve bo tako branil le Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, ki je za dirko dobil posebno povabilo organizatorja.

Že vrsto let največji moto spektakel na naših tleh pa bo tokrat žal potekal brez najboljšega slovenskega spidvejista. Matej Žagar, ki kot ostali naši fantje nastopa v barvah AMZS, se je na dirki poljske profesionalne lige prav minuli teden nesrečno poškodoval in zaradi močnega pretresa možganov ne bo mogel nastopiti na ključni dirki svetovnega prvenstva.

Slovenske barve bo tako branil le Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, ki je za dirko dobil posebno povabilo organizatorja.


Ob Ivačiču, ki bo kot slovenski podprvak slast posebnega povabila okusil prvič, pa bosta na svojo priložnost kot stezni rezervi čakala tudi Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).
Vse skupaj se bo v Krškem pričelo že jutri, v petek, ko bo najprej ob 16. uri na vrsti uradni žreb, uro kasneje pa tudi uradni trening, na katerem bodo oval na stadionu Matije Gubca preizkusili vsi najboljši, žal prav z izjemo Žagarja.
»Žal mi je, da zaradi težav z očmi in migrenskih glavobolov, ki so ob padcih s pretresom možganov že stalnica pri meni, sem moral sprejeti verjetno eno najtežjih odločitev v svoji karieri in po posvetu z zdravnikom, ki mi je predpisal strogo mirovanje ter počitek v temi, odpovedati svoj nastop na domači dirki pred svojimi navijači,« je na kratko svoje počutje opisal Žagar ter dodal: »Morda bi lahko šel na motor že en teden po padcu, a verjemite mi, da ne smem tvegati, saj si želim dirkati še deset let in ne samo naslednjih sedem dni. Seveda bom stiskal pesti za Matica, pa tudi za to, da se bom lahko že čez dva tedna ponovno vrnil med najboljše«.

Boj za točke na trinajsti VN Slovenije po vrsti se bo na jutrišnjo soboto začel ob 19. uri, zanimivo dogajanje z glasbenimi izvajalci in drugimi atrakcijami pa organizatorji iz AMD Krško obljubljajo že od 15. ure naprej.
»Na svoj prvi nastop med elito s številko 16 sem se pripravil z novim motorjem, pa tudi kar nekaj nasveti prav od Mateja Žagarja, s katerim letos zelo dobro sodelujem, zato upam, da bom v Krškem uspel opozoriti nase in največjim asom odščipniti tudi kaj točk,« je pred dirko strnil svoj pogled Matic Ivačič, ki je letos uspešno nastopal tudi v drugi poljski ligi: »Nabiram si prepotrebne izkušnje ter merim z vozniki, ki mi pomagajo, da sem boljši in bolj zrel dirkač«.

Speedwayski spektakel bo tako zagotovo kljub odsotnosti Žagarja spet postregel z vrhunskimi boji najboljših voznikov, še toliko bolj, ker se prvenstvo že bliža svojemu zaključku. Ob pravi podpori slovenskih navijačev pa bo tudi Ivačič poskrbel, da bodo slovenske zastave plapolale tako, kot se spodobi.

Dirka se bo začela ob 19. uri.