moški, mučenje, obračun, ženska Svet24.si

Slovenski moški so ustvarjeni za »molzenje«!

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

podhranjeni konji, kras Svet24.si

FOTO: Lastnika, ki je stradal konje, nekdo ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Šport Linz

FOTO: Jorgić suvereno med šestnajsterico

Piše: J.P.

Čas objave:
15.11.2019 12:31

lan NTK Krka Novo mesto Darko Jorgić, aktualni slovenski državni prvak, je na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum v Linzu uresničil napoved, da lahko napreduje med najboljšo šestnajsterico turnirja, na katerem igra praktično vsa svetovna namiznoteniška srenja.

JORGIĆ12.jpg
Darko Jorgić
Foto: J.P.

Krkaš Darko Jorgić, 49. igralec svetovne lestvice, je v slabih šestdesetih minutah premagal 14. igralca s svetovne lestvice Jan Woojina iz Južne Koreje (4:2, 5, -9, -8, 9, 12, 13). Za mizo je igral zbrano, navdušil je v zadnjih dveh setih, ki sta bolj kot igralca zaradi negotovosti 'namučila' gledalce. V osmini finala se bo tako pomeril z boljšim iz dvoboja med trenutno številko ena svetovnega namiznega tenisa, Kitajcem Zhendong Fanom in Japoncem Mizukijem Oikawo.

Jorgić, ki je znan po umirjenih, premišljenih izjavah, je že pred dvobojem s silovitim nasprotnikom napovedal, da ima za zmago veliko možnosti in da verjame v svojo dobro formo. Po tekmi pa je bil kratek – najbrž je bil z mislimi že pri dvoboju s trenutno najboljšim igralcem na svetu – in znova umirjen: »Zadovoljen sem. Dvoboj sem taktično odigral zelo dobro. Jutri me čaka pomembna tekma, saj sta oba možna nasprotnika v sami špici sveta, a niti približno se ne bom vdal.«