Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Ključ do zmage je bila granitna obramba

Piše: MRK KRKA

Čas objave:
18.11.2017 11:58

Krkaši so prišli do nove, pomembne zmage.

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 10. krogu gostovali na vročem terenu v mariborski dvorani Tabor, kjer so na prvi povratni tekmi premagali ekipo Rokometnega kluba Maribor Branik. Tekma se je po infarktni končnici končala v prid Novomeščanov, bilo je 25:26 ( 16:16).

Krkaši, ki so v zadnjih dveh krogih ostali praznih rok, so tokrat v štajerski prestolnici prišli do željene in zaslužene zmage. Današnji gostitelji, RK Maribor Branik so morali priznati premoč in športno stisniti roke Novomeščanom, ki so se na najlepši možni način revanžirali za uvodni poraz v sezoni. Tokrat se je tehtnica obrnila na stan Dolenjcev, ki so z odlično igro v obrambi dokazali, da so ekipa, ki se krčevito bori za uvrstitev v ligo za prvaka. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tako le prebrodili krajšo rezultatsko krizo in tekmo začeli dobro, saj so si že v 20. minuti priigrali štiri gole prednosti (12:8), nato pa v končnici prvega polčasa popustili, tako da so jih Mariborčani v 29. minuti ujeli in izenačili na 15:15. V začetku drugega polčasa je sprva bolje kazalo varovancem domačega trenerja Marka Šibile, ki so v 36. minuti povedli z 18:16, v nadaljevanju pa so večjo slo po zmagi pokazali gostujoči rokometaši. V 50. minuti so - po dveh zaporednih golih Jerneja Papeža - povedli s 23:21, v razburljivi končnici pa odbili vse napade mariborskih rokometašev in osvojili obe točki v štajerski prestolnici.

Pri Krki je znova blestel Jernej Papež, ki je dosegel kar enajst golov, vratar Aleksandar Tomić pa je skupaj zbral 16 obramb. Sicer pa so misli krkašev že usmerjene v naslednjega nasprotnika. V dvorano Marof prihaja ekipa RD Urbanscape Loka, tekma bo v petek, 24. novembra.

Izjave po tekmi:

Kristjan Bezgovšek, RK Maribor: » Vedeli smo, da bo danes zelo težka tekma in za nas pomembna tekma. Krka je res odigrala zelo dobro obrambo, nam pa je zmanjkalo idej v napadu. Kot sem že rekel, krkina obramba nas je spravila nekako v nemoč, saj v zadnjih, odločilnih minutah srečanja nikakor nismo mogli prebit obrambo, kar nas je na koncu tudi stalo zmage. Naredili smo veliko napak v napadu in obrambi, kar se nam konstantno dogaja na zadnjih tekmah. Zdi se mi, da smo bili v nekem krču, Krki pa čestitam za odlično igro in zasluženo zmago«.

Jernej Papež, Mrk Krka :« Tekma je bila zelo težka, a mislim, da smo si na koncu zmago pošteno zaslužili. Res je, da smo v tej sezoni odigrali eno najboljših tekem kar se obrambe tiče in vsak izmed nas je k zmagi prispeval svoj delež. Na to ekipo sem ponosen in gremo naprej s takim pozitivnim odnosom«.

Statistika:

Maribor Branik: Đurica, Čudič, Cvetko 3, Bogadi, Celminš 2, Sok 5, Jerenec, Rotim 1, Velkavrh 4, Raneski 4, Stopar, Bezgovšek 2, Štumpfl, Sivić, Kete 2, Ocvirk 2. Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 5, Malenšek, Didovič 1, Okleščen 3, Pršina 1, Irman 1, Jakše 4,Udovč, D. Rašo, Papež 11 (2), Matko, Ban, Klobčar.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (0), Krka 3 (2). Izključitve: Maribor Branik 4, Krka 8 minut. Rdeči karton: /.